Dnes trošku rozboříme mýty o „nezdravých“ tucích a zastavíme se přímo u zdroje vepřového sádla – slaniny. Věřte, že tato živočišná surovina si to právem zaslouží. Popíšeme si její léčivé účinky, o kterých zřejmě ani nevíte. Na úvod pár čísel. Slanina je jediný masový výrobek, který má v sobě okolo 150 různých látek. Všechny samozřejmě nejsou zdraví prospěšné a tak se doporučuje konzumovat ji jen v malém množství.
Kadidlo a kadidlový olej dělá společnost lidskému zdraví už tisíce let. V dávných dobách bylo ceněné zlatem a patřilo k největším pokladům arabského světa, dokonce po něm byla pojmenovaná jedna z velkých obchodních stezek. Jeho cena samozřejmě není jen pr
projít na článekČaj z borovicového jehličí je po tisíce let považován za důležitou součást domácí lékárničky. Léčivé účinky čaje z borovicového jehličí se týkají kardiovaskulárního, oběhového, imunitního a respiračního systému, ale také antioxidační aktivity a schopn
projít na článekK posílení organismu pomohou vitamíny a minerály. Spíše než z kapslí z lékárny mají být z jarních bylinek a natí: jídelníček obohatí kopřiva, smetanka lékařská, popenec a potočnice. Všechny mají také léčivé účinky.
projít na článekFrancovka neslouží jenom na mazání bolavých kolen a hřebíček není jenom voňavé koření používané k dochucení svařeného vína. Obě tyto suroviny mají výrazné léčivé účinky , které můžete vyzkoušet pokud vás bolí v krku, a to jako účinné kloktadlo.
projít na článekVitamín H (též je nazýván biotin, koenzym R či vitamín B 7 ) je ve vodě rozpustný vitamín, z chemického hlediska kondenzát močoviny a thiofenu se zbytkem kyseliny valerové Vitamín H má písmeno v názvu odvozeno od německého slova Haut , tedy kůže neboť ext
projít na článek