Linecké cukroví

Linecké těsto se používá pro přípravu lineckého cukroví, typického vánočního cukroví. Lze z něj však připravit i jiné moučníky, které výtečně chutnají během celého roku.

projít na článek

Linecké těsto

Bez lineckého cukroví si mnozí z nás ani nedovedou představit Vánoce. Na toto tradiční cukroví se samozřejmě používá linecké těsto. Pro přípravu tohoto těsta se obvykle používá máslo, vaječný žloutek, moučkový cukr, vanilkový cukr, hladká mouka a někdy pr

projít na článek

Linecké cukroví bez lepku

Typické vánoční cukroví, které milují děti i dospělí. Při vymýšlení bezlepkové a bezlaktózové varianty jsem nakonec vsadila na svou oblíbenou rýžovou mouku a tapiokovou mouku. Při vykrajování se s tímto křehkým těstem pracuje sice o něco hůř, ale není to

projít na článek

Cukroví z vína

Skvělé cukroví z vína nikdy nezklame a hodí se pro nespočet příležitostí. Suroviny pro jeho přípravu snadno spočítáte na prstech jedné ruky. Budete potřebovat máslo, mouku, cukr a bílé víno. Toto křehké cukroví je ideální [...] Příspěvek Cukroví z vína po

projít na článek

Nepečené cukroví

Kdo by neměl rád nepečené cukroví. Nemusíte zapínat troubu, hotovo máte za chvilku a můžete většinou ihned podávat. Nepečené cukroví se připravuje převážně z piškotů, ořechů, kokosu a tuku. Můžete přidat i drobečky z pečeného cukroví, takže nepřijde nazma

projít na článek

Recepty na makrobiotické vánoční cukroví

Pokud chcete mít na vánočním stole alespoň trošku takříkajíc zdravého nebo dietního cukroví, upečte si nebo se aspoň pokuste si upéct makrobiotické vánoční cukroví. Určitě vám to bude chutnat.

projít na článek