Listové těsto je velmi pracné na přípravu, a to hlavně po stránce časové. Pokrmy se z něj dají připravovat buďto nasladko, nebo naslano.
Listové těsto s tvarohem se tradičně připravuje na sladký způsob, ale lze jej doplnit dalšími ingrediencemi.
projít na článekMoučníky z listového těsta nejsou nikterak náročné na přípravu, tedy za předpokladu, že máme již listové těsto připravené.
projít na článekPiškotové těsto se připraví snadno a rychle a dá se z něj udělat spousta dobrot – zvláště v létě. Piškotové těsto bývá základem mnoha cukrářských výrobků, které slouží buď jako jednoduché moučníky, nebo coby základ k dalšímu cukrářskému zpracování. Toto j
projít na článekKdo by neznal odpalované těsto. Zvládne ho i úplný začátečník. Používá se na mnoho dobrot, jako jsou větrníky, věnečky a jim podobné sladkosti.
projít na článekPojem pizza znamená tlačit nebo tahat, vztahuje se na pohyb rukou. Těsto na pizzu by mělo být co nejtenčí. Pizza se datuje až k roku 1000, kdy je doložena v okolí italské Neapole.
projít na článek