Odpalované těsto

Kdo by neznal odpalované těsto. Zvládne ho i úplný začátečník. Používá se na mnoho dobrot, jako jsou větrníky, věnečky a jim podobné sladkosti.

projít na článek

Recepty na piškotové těsto

Piškotové těsto se připraví snadno a rychle a dá se z něj udělat spousta dobrot – zvláště v létě. Piškotové těsto bývá základem mnoha cukrářských výrobků, které slouží buď jako jednoduché moučníky, nebo coby základ k dalšímu cukrářskému zpracování. Toto j

projít na článek

Listové těsto

Listové těsto je velmi pracné na přípravu, a to hlavně po stránce časové. Pokrmy se z něj dají připravovat buďto nasladko, nebo naslano.

projít na článek

Recepty na listové těsto s tvarohem

Listové těsto s tvarohem se tradičně připravuje na sladký způsob, ale lze jej doplnit dalšími ingrediencemi.

projít na článek

Těsto na pizzu

Pojem pizza znamená tlačit nebo tahat, vztahuje se na pohyb rukou. Těsto na pizzu by mělo být co nejtenčí. Pizza se datuje až k roku 1000, kdy je doložena v okolí italské Neapole.

projít na článek

Linecké těsto

Bez lineckého cukroví si mnozí z nás ani nedovedou představit Vánoce. Na toto tradiční cukroví se samozřejmě používá linecké těsto. Pro přípravu tohoto těsta se obvykle používá máslo, vaječný žloutek, moučkový cukr, vanilkový cukr, hladká mouka a někdy pr

projít na článek