LÍVANCE S POVIDLY A TVAROHEM

O víkendu většina z nás nemusí pospíchat do práce. Sobota a neděle se tak stávají časem, kdy se u snídaně může sejít celá rodina. Zároveň přípravě snídaně můžeme věnovat trochu delší dobu přípravy.Mezi snídaně, které si v týdnu nedopřáváme právě z důvodu času, patří i lívance. O víkendu si na nich ale velmi rádi pochutnáme. Budete-li je chystat pro 4 členou rodinu, použijte dvojnásobné množství surovin. Během 1/2 hodiny si na nich můžete všichni pochutnávat a užívat krásné a pohodové ráno. Příprava lívanců je tak jednoduchá, že ji zvládnou i děti. Přizvěte je k přípravě a užívejte si i společně strávený čas. Na lívance se skvěle hodí ječná mouka. Vyznačuje se vysokým obsahem vitamínu B, který je prospěšný při stresu a nedostatku energie. A narozdíl od běžně používané pšeničné mouky obsahuje málo lepku. Z důvodu snížení lepku ve stravě a z důvodu pestrosti stravy vám pro přípravu lívanců ječnou mouku vřele doporučuji. Na lívance ze všeho nejraději používáme domácí švestková povidla. A měkký tvaroh. Na tvarohu nešetřete, zajistí, že se po snídani budete cítit příjemně a dostatečně dlouho sytí. Na 8 lívanců potřebujete: 80 g ječné celozrnné mouky 1/4 lžičky jedlé sody Špetka soli Špetka skořice 4 g cukru (lžička) 160 ml mléka 1 vajíčko Ghí na smažení Na servírování: Domácí švestková povidla Tvaroh Smíchejte všechny suché ingredience. Přidejte vajíčko, přilijte mléko, metličkou důkladně promíchejte a smažte na lívanečníku potřeném rozpuštěným máslem z obou stran. Lívanečky namažte švestkovými povidly a potřete dostatečným množstvím měkkého tvarohu. Dobrou chuť. TIP:Lívance se skvěle hodí i jako dezert či svačinka pro děti. Když se vám doma objeví nečekaná návštěva, 8 lívančků z jedné dávky jim můžete servírovat během 15 minut. Líbí se vám recept. Sdílejte ho se svými přáteli.

projít na článek

Datle bez pecky

Sušené datle jsou obzvlášť bohaté na draslík a vitaminy B1 a A (vitamin C téměř chybí) Sušené datle představují koncentrovanější zdroj niacinu, mědi, železa a hořčíku než datle čerstvé (100 g sušených datlí přispívá k výživě asi 1/8 doporučované denní dáv

projít na článek

Medvědí česnek - sáček 60 ml

Bylinka s lehkou vůní a chutí česneku. Výborně se hodí do pomazánek, bylinkových másel, nebo čerstvých sýrů. Můžeme ji přidat i do nádivek nebo mletých mas. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 5 g.......................25 Kč Kořenka 80 ml - 8 g.....

projít na článek

Medvědí česnek - kořenka 80 ml

Bylinka s lehkou vůní a chutí česneku. Výborně se hodí do pomazánek, bylinkových másel, nebo čerstvých sýrů. Můžeme ji přidat i do nádivek nebo mletých mas. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 5 g.......................25 Kč Kořenka 80 ml - 8 g.....

projít na článek

JAK JSEM SKONCOVALA S BÍLÝM CUKREM

Moje babička byla velká cukrářka. Každý víkend bylo napečeno – buchty a koláče s několika náplněmi; poctivé krémové dorty k narozeninám, přes 20 druhů cukroví o Vánocích, k nim vánočky i mazance a o posvícení od každého něco.V týdnu maminka buď napekla, n

projít na článek