MED SE SKOŘICÍ: Fakta o medu a skořici. Překlad: Ivan Kratochvíl

Můžu jen doporučit. Děti ho milují. Ideální je med od "medaře" tedy z vlastních zdrojů, žádný dovoz! Zdravější je konzumovat med z oblasti ve které žijeme. (Australský černý med je prý nejzdravější a také nejdražší). Moje osobní zkušenost s uzdravením pokožky hlavy u mé maminky. Díky medu a skořici :-) ať Vám chutná! Fakta o medu a skořici. Je zjištěno, že směs medu a skořice léčí většinu nemocí. Med se vyrábí ve většině zemí světa. Dnešní vědci...

projít na článek

Lékořice dělá dobře našemu zdraví

Slovo lékořice ve většině z nás evokuje písničku od Václava Neckáře se stejným názvem – Lékořice. Rozhod jsem se léčit lásku lékořicí, objednám si aspoň tisíc odnoží a-a-á. Pak si svařím soudek vína se skořicí a počkám, až se ten plevel rozmnoží… Ano je t

projít na článek

Skořice, magická a léčivá

Skořice patří nepochybně mezi nejznámější koření na celém světě. Je to prastaré koření pocházející z Asie s několika tisíciletou tradicí. O skořici existují zmínky v čínském léčitelství staré více než 4000 let. Tato magická rostlia, skořice, byla známá ta

projít na článek

Alergie na med

Med jako alergen. Alergie vznikají dlouhodobým vystavováním organismu velkému množství alergenu. Nejčastěji se jedná o pyl, který je kromě malých kousků nektaru obsažen také v medu. Pokud chcete zmírnit alergickou reakci, zkuste pravidelně konzumovat med

projít na článek

Mlsat a nepřibrat? Jde to!

Ach ty Vánoce! Provoněné horkým punčem, skořicí či vanilkou, jenž se společně mísí s koledami... I takto si pamatujeme nejhezčí svátky roku. Poklidná atmosféra osvětlených ulic a zdobených výkladních skříní přidávají na velkoleposti těchto svátků. Avšak k

projít na článek

Marokánky sořechy, kandovaným ovocem ačokoládou

Zbyly vám doma ořechy a kandované ovoce z pečení vánočního cukroví? Připravte si z nich marokánky. Můžou se hodit jako jedlý dárek nebo svačina na výlety. Na marokánky můžeš použít i bezlepkovou mouku, jakékoliv ořechy a sušené ovoce. Klidně přidej i suše

projít na článek