Mgr. Petr Porjanda

Vystudoval obory anglická filologie a česká filologie na filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Jazykovou praxi získal přiněkolika víceměsíčních pobytech v USA a ve Velké Británii. Jeho hodiny jsou vedeny v komunikativním, zábavném duchu a umí vytvářet přátelskou – až rodinnou atmosféru, nudit se určitě nebudete. Celková pedagogická praxe 16 let.

projít na článek

Okresní kolo ve stolním tenise

Opět po roce se v hale stolního tenisu v Blansku uskutečnil okresní turnaj družstev ve stolním tenise. Společně bojovalo 5 družstev chlapců a 4 družstva děvčat. Naši školu reprezentovalo družstvo ve složení Štěpán Dvorský, Petr Malík,

projít na článek

(Kraso)bruslení v Telči

Ve čtvrtek 13. prosince vyrazili žáci sekundy, kvarty a sexty vlakem do Telče bruslit. Letos je na ledě čekalo překvapení – mladé krasobruslařky z Krasobruslařského klubu v Telči, které trénuje pan učitel Petr Procházka.

projít na článek

Studenti učí studenty

I v tomto školním roce se ozval Petr Kouba, student Právnické fakulty Masarykovy univerzity. Tentokrát s projektem, v němž vysokoškolští studenti přijíždí na střední školy s přednáškou na právnické téma. Jenže letos, jak víme, je všechno jinak.

projít na článek

Nový verbuňk - Jedů chlapci

Skoroňáci natočili na počest Skoroňské jízdy králů nový verbuňk "Jedů chlapci". Autor hudby i textu je Petr Ingr, který si ho s Frantou Uhrem i zazpíval.

projít na článek

Na Kodetce se lépe dýchá i žije

Kodetka - Hlincová Hora je jednou z oblastí, které zaujaly odborníky z projektu GEOMED. Geomed – geomedicína - je projekt Jihočeského kraje, který se zabývá souvislostmi mezi medicínou a léčivou silou přírody. Jeho nositelem je českobudějovická nemocnice.

projít na článek