Miso - tradiční součást japonské kuchyně

Co je to Miso? Miso je tradiční japonská kořenící pasta vyráběná již od 6. století nl. fermentací (kvašením) základní suroviny sóji (samotné nebo dle druhu misa), mořské soli a houby Aspergillus oryzae (Koji). Jedná se o 100% přírodní produkt.

projít na článek

Polévka miso, tuňák : Jiří Stift Stephen Senewiratne

Polévka miso, tuňák, soba nudle, tofu (4 porce) Miso polévka patří k základům japonské kuchyně. Podává se jak k snídani, tak jako součást oběda či večeře; má podpořit chuť k jídlu a zlepšit trávení díky enzymům obsaženým ve fermentované sójové pastě m

projít na článek

Novinka: Ruční japonské pily SILKY

Představujeme ruční japonské pily. Při jejich používání maximalizujete sílu řezu oproti klasickým ručním pilám. Japonské pily SILKY patří mezi špičku v této oblasti a jsou vhodné pro řezání suchého i mokrého dřeva.

projít na článek

Noví prodejci na festivalu

Na letošním ročníku Japonských dnů v Ostravě krom nabitého programu, japonských hvězd a zkušených přednášejících nebudou chybět ani prodejci s nabídkou různých věcí s japonskou tématikou. Jedním z nováčků na festivalu CZEPAN. CZEPAN je internetový obchod

projít na článek

Provoz hotelové restaurace v červenci a srpnu

Aktuální jídelní lístek, rozvoz obědů zůstává zachován.Rádi Vám oběd přivezeme, objednávejte na tel.: +420 775 121 052. Provozní doba restaurace v červenci & srpnu: pondělíúterýstředačtvrtekpáteksobotaneděle 11 23 hod (kuchyně do 20 hod)

projít na článek

Treska v sezamové krustě : Petr Fučík

„Jako kuchaře mě asi nejvíc oslovuje fusion evropské a asijské kuchyně. Baví mě kombinovat tuzemské sezonní potraviny s exotickými ingrediencemi a recepturami. Vzniká napětí, zdánlivý kontrast, který se ale na talíři přehoupne do harmonického celku, což s

projít na článek