Polévka miso, tuňák, soba nudle, tofu (4 porce) Miso polévka patří k základům japonské kuchyně. Podává se jak k snídani, tak jako součást oběda či večeře; má podpořit chuť k jídlu a zlepšit trávení díky enzymům obsaženým ve fermentované sójové pastě miso. Musím přiznat, že jsme se trochu provinili proti tradičnímu postupu. Jelikož jsme chtěli dosáhnout silné chuti a zároveň čirého vývaru, rozhodli jsme se v tomto receptu hotovou miso polévku scedit a odstranit tak typický kal, který je způsoben rozmícháním miso pasty. Jako vložku do polévky jsme vedle typických surovin, kterými jsou třeba tofu, wakame a edememe, použili plátek syrového tuňáka, který polévku velmi vhodně doplňuje. Vždyť i při přípravě dashi, které je základem na miso polévku, se používají hoblinky ze sušeného tuňáka. [caption id="attachment_1315" align="aligncenter" width="680"] Jiří Stift & Stephen Senewiratne : Mandarin Oriental Prague[/caption] Polévka miso 1,2 l vody 6 g sušených plátků tuňáka bonito 1/2 šálku wakame a nori řasy 150 g miso pasty 2 lžíce sójové omáčky Kikkoman Vodu uvedeme do varu, stáhneme ji z tepla a přidáme sušené wakame, nori řasy a tuňáka bonito. Necháme cca 5 minut vylouhovat. Poté vmícháme miso pastu a podle potřeby dochutíme sójovou omáčkou. Polévku necháme překapat přes cedník vyložený utěrkou, abychom dosáhli silného čistého vývaru. Před podáváním polévku zahřejeme, ale nevaříme. Podávání 120 g čerstvého filetu z tuňáka 1/3 balení soba nudlí 12 kusů houby enoki 150 g tofu 100 g nakládané ředkve takuan 1 lžíce sušené řasy wakame 8 lusků čerstvé edemame (sójové boby) sezam [caption id="attachment_1316" align="aligncenter" width="680"] Polévka miso, tuňák, soba nudle, tofu : Jiří Stift & Stephen Senewiratne[/caption] Do vhodných misek na polévku rozdělíme opečené, na kostičky nakrájené tofu, vařené soba nudle, namočené wakame řasy, oloupané edemame a na nudličky nakrájenou nakládanou ředkev. Vše ozdobíme sezamem, plátky tuňáka a houbami enoki. Na stole zalijeme polévkou miso.
Mušle svatého Jakuba 8 očištěných mušlí svatého Jakuba 1 lžíce mletého černého pepře 1 lžíce pražených a drcených černých a bílých sezamových semínek 1 lžíce citronové kůry máslo na opékání, sůl Smíchejte pepř, sezamová semínka a citronovou kůru. M
projít na článekCo je to Miso? Miso je tradiční japonská kořenící pasta vyráběná již od 6. století nl. fermentací (kvašením) základní suroviny sóji (samotné nebo dle druhu misa), mořské soli a houby Aspergillus oryzae (Koji). Jedná se o 100% přírodní produkt.
projít na článekSpoustu pohody a odpočinku Vám přeje tým Hotelu Sen. Těšíme se na vás v novém roce. Pondělí Polévka: Úterý Polévka: Středa Polévka: Čtvr
projít na článekJsme tu pro Vás i během vánočních svátků, pouze s upravenou otevírací dobou. Těšíme se na Vás! Pondělí Polévka: Úterý Polévka: Středa Polévka:
projít na článekPřivítejte nový rok velkolepě. Prožijte magickou noc se silvestrovskou zábavou, skvělým jídlem a neomezenou relaxací v našem wellness. Více informací najdete tady. Bude to kouzelné, to nám věřte. Pondělí Polévka:
projít na článek