Mušle tataki, květákové pyré a miso : Stephen Senewiratne

Mušle svatého Jakuba 8 očištěných mušlí svatého Jakuba 1 lžíce mletého černého pepře 1 lžíce pražených a drcených černých a bílých sezamových semínek 1 lžíce citronové kůry máslo na opékání, sůl Smíchejte pepř, sezamová semínka a citronovou kůru. Mušle osolte a dobře obalte v připravené směsi. Mušle opečte na másle a před servírováním překrojte a ochuťte dresinkem. Dresink 50 g drobně krájené pažitky 2 lžíce drobně krájené šalotky 1 lžíce drobně krájeného koriandru 100 ml švestkového vína 1 lžíce sójové omáčky Zredukujte švestkové víno na 1/3 a nechte vychladnout. Poté přidejte zbytek ingrediencí a dobře promíchejte. [caption id="attachment_1612" align="aligncenter" width="573"] Mušle tataki, květákové pyré a miso : Stephen Senewiratne[/caption] Květákové pyré a miso 400 g květáku 4 lžíce tmavé miso pasty 200 g másla,sůl Nakrájejte květák na menší kousky a vložte do hrnce. Přidejte miso pastu a jen tolik vody, aby květák zakryla. Uvařte doměkka, sceďte přebytečnou vodu a rozmixujte na jemné pyré. Potom rozpusťte máslo a nechte ho zabarvit do světle hněda. Ihned přidejte pyré a dobře vše promíchejte a rozmixujte ručním mixérem. Propasírujte přes jemné síto a dochuťte solí. Květákové trio 200 g květáku, mouka tempura olej na smažení Nakrájejte květák na co nejtenčí plátky. První část oblanšírujte v osolené vodě. Druhou část obalte v těstíčku tempura připraveném podle instrukcí výrobce produktu a osmažte v horkém oleji. Třetí část podávejte syrovou. Křupavé nori listy 4 nori listy, cukrový sirup Nori listy z obou stran potřete cukrovým sirupem. Poté položte listy na silikonovou podložku a usušte je pod tepelnou lampou. Občas je obraťte, aby byly obě strany rovnoměrně vysušené. Bílá ředkev, jarní cibulka a nakládané mořské řasy 1 bílá ředkev 2 jarní cibulky 100 g nakládaných mořských řas Ředkev nakrájejte na velmi jemné julienne a vložte ji do studené vodní lázně. Z jarní cibulky použijte pouze bílou část, kterou nakrájejte rovněž na velmi jemné julienne a vložte na chvíli do studené vody. Naložené mořské řasy lze koupit u vybraných dodavatelů. Vývar miso s citronovou trávou 5 litrů vody 400 g miso pasty 25 g vloček bonito 120 g citronové trávy 50 ml sójové omáčky 80 g zázvoru 2 kusy řasy kombu Vše dejte do hrnce a přiveďte k varu. Poté vyjměte řasy kombu a nechte zbytek zredukovat na 2/3. Nakonec sceďte a přefi ltrujte.

projít na článek

Polévka miso, tuňák : Jiří Stift Stephen Senewiratne

Polévka miso, tuňák, soba nudle, tofu (4 porce) Miso polévka patří k základům japonské kuchyně. Podává se jak k snídani, tak jako součást oběda či večeře; má podpořit chuť k jídlu a zlepšit trávení díky enzymům obsaženým ve fermentované sójové pastě m

projít na článek

Miso - tradiční součást japonské kuchyně

Co je to Miso? Miso je tradiční japonská kořenící pasta vyráběná již od 6. století nl. fermentací (kvašením) základní suroviny sóji (samotné nebo dle druhu misa), mořské soli a houby Aspergillus oryzae (Koji). Jedná se o 100% přírodní produkt.

projít na článek

Metamorfóza malin

V České republice nikdo nereprezentuje výraz techno-emociální kuchyně lépe než Stephen Senewiratne. Jako jeden z mála kuchařů u nás vás vezme na dobrodružnou cestu na tajuplný ostrov techno-emociální kuchyně a nabídne objevnou exkurzi, která se bude ucház

projít na článek

Mušle sv. Jakuba a gazpacho ze zelených jablek : Jan Punčochář

Další jedinečný počin z kulinářské dílny Jana Punčocháře který se s vámi podělí o své recepty z jídelního lístku ikonické restaurace Le Terroir. Každé jídlo je zde zážitkem který vás vtáhne do světa nejvyšší gastronomie plné bezkonkurenčních kombinací ing

projít na článek