„Mozková rezerva“ snižuje riziko demence ve stáří až o 50 %. Jak ji začít budovat co nejdříve a účinně?

Mozek je životně důležitý orgán. Abychom ho udrželi co nejdéle fit, je nutné jej neustále trénovat. To ale není všechno. K vitalitě mozku vám může napomoci také mozková rezerva. Co to je a jak na ni, se dozvíte v našem článku.

projít na článek

Jednoduché cvičení, které snižuje riziko Alzheimera ve stáří o půlku. Je účinnější než křížovky a četba

Aby byl náš mozek vitální na dlouhé roky dopředu, je potřeba jej neustále trénovat. Jen tak můžeme předcházet vzniku degenerativních onemocnění jako jsou demence či Alzheimerova choroba. To ale není všechno. Nápomocné nám může být i cvičení.

projít na článek

Jak se vyhnout demenci po šedesátce? Hodně to ovlivníte, když už od třicítky budete dělat toto

Odborníci se shodují, že nejdůležitějším faktorem je pro náš mozek neustálá aktivita. Díky ní nikdy nezestárneme a ještě se vyhneme degenerativním onemocněním, jako je demence nebo Alzheimerova choroba.

projít na článek

Tímto kvízem si naši předci bystřili mozek: Najdi na obrázku 4. postavu. Pozor! Je to chyták pro chytré

Jak moc dbáte na své mentální zdraví? Odborníci se shodují, že účinnou prevencí degenerativních onemocnění je neustálá mozková aktivita. Pokud chcete zbystřit smysly a zapojit mozkové závity, vyzkoušejte si náš kvíz. Najdete na obrázku 4. postavu?

projít na článek

Co je mozková mlha? Pokud se vám děje toto, vyhledejte lékaře a přestaňte jíst následující potraviny

V posledních letech už všem došlo, že jsme skutečně tím, co jíme. Strava ovlivňuje naše zdraví, fyzickou i psychickou kondici. Může léčit, nebo naopak způsobovat různé potíže a nemoci. Některé potraviny způsobují problémy našemu mozku. Které to jsou?

projít na článek

Kosmetika proti vráskám

Každá žena chce být krásná. Pleť však v určitém věku přestává být přirozeně napnutá a začínají se na ní objevovat první posli stáří vrásky. Jak proti vráskám účinně bojovat? Nejčastějším a také nejobávanějším důsledkem stárnutí jsou bezesporu vrásky kole

projít na článek