Mycí stroje skla a nádobí údržba

Jedním z nepostradatelných pomocníků v profesionální kuchyni je bezesporu myčka nádobí. Tento neodmyslitelný pomocník je však také jedním z nejvíce poruchových zařízení. Ne všechny závady však vedou k okamžitému zastavení stroje a jeho vyřazení z provozu, naopak, většina závad se zprvu projevuje nenápadně zhoršeným výsledkem mytí v první fázi, nenápadným kapáním vody, které se v umývárně s věčně mokrou podlahou těžko odhalí, průsakem mycí chemie na podlaze Žádná z těchto závad se však sama neodstraní ani nezmizí a časem se začne projevovat s větší intenzitou. Co tedy dělat a jak alespoň částem z nich předcházet? Pokud zjistíme, že výsledky mytí neodpovídají běžnému provozu zkontrolujeme: mycí ramena se volně otáčí a nejsou zaneseny trysky mytí filtr vody ve vaně není zanesený chemie mytí a oplachu nejsou vypotřebované a průběžně ubývají Předcházet těmto závadám můžeme především každodenním čištěním mycího prostoru, ramen a filtrů. Volba a dávkování chemických přípravků mají vliv na průběžné zanášení mycího prostoru, hadic, čidel a dalších částí, které nejsou běžně dostupné. Mycí a oplachové prostředky se v žádném případě nesmí míchat, dolévat, zaměňovat za jiné typy a značky.Úprava vody v oblastech se středně tvrdou a tvrdou vodou je nezbytná k zabránění tvorby vodního kamene v bojleru myčky a v mycím prostoru. Vodní kámen následně rychle zkracuje životnost některých dílů, které jsou k bezvadnému chodu nezbytné. Pravidelná odborná servisní prohlídka minimálně 1x za rok dokáže mnohdy odhalit drobné závady, jež by později mohly být příčinou mnohem závažnější poruchy. Výměna hadic chemie minimálně 1x za 2 roky může předejít jejich porušení, netěsnosti a následnému úniku chemických prostředků. Článek Mycí stroje skla a nádobí údržba se nejdříve objevil na GASTROSERVIS 24.

projít na článek

představujeme novou ekologickou řadu GREEN PRO

Ghibli & Wirbel představuje svou kompletní řadu profesionálních čisticích strojů vyrobených z recyklovaného plastu!Green Pro je velký a pestrý výběr udržitelných modelů speciálně navržených tak, aby splňovaly všechny potřeby profesionálů v oblasti úkl

projít na článek

Kuchyňské nádobí

Úporné, inkrustované a připečené nečistoty: silná oplachová chemie pro hrnce, pánve a jiné kuchyňské nádobí.

projít na článek

WAGNER tryska na ochranu skla

Tryska na ochranu skla FURNO 75 mm chrání před horkým vzduchem, aby chránil skla a další jemné povrchy před přehřátím. Ideální na okenní parapety, římsy, rámy, podlahové lišty a další restaurátorské práce. Vhodné pro použití se všemi pistolemi FURNO.

projít na článek

Proč používat zařízení na úpravu vody?

Kvalitu umytí nádobí ovlivňuje kromě technologie mytí a čisticích prostředků také jakost vody. V závislosti na svém složení může voda na nádobí zanechávat vápenné usazeniny, šmouhy nebo skvrny.

projít na článek

LOCTITE SUPER BOND ORIGINAL 4 g

LOCTITE SUPER BOND ORIGINAL. Silné, rychleschnoucí vteřinové lepidlo odolné vůči otřesům a vodě. Lepí různé druhy materiálů jako je kov, porcelán, plast*, guma, kůže a dřevo. Není vhodné na lepení skla, EPS a syntetických vláken. Nevhodné pro st

projít na článek