Necháme to plout s vodou

Autentické malby dospělých klientů denního stacionáře Stéblo jsou výsledkem pravidelného arteterapeutického setkávání. Nejde však o hodiny výtvarné výchovy, jejímž cílem je směrování výtvarné produkce k nějakému obecně uznávanému standardu.  V  případě klientů Stébla jde  o zachycení  jejich spontánního výtvarného projevu v momentálním citovém rozpoložení. 

projít na článek

Zamyšlení Darji Kocábové k výstavě Necháme to plout s vodou

Zrození je šancí pobýt určený čas v tom nepochopitelně podivuhodném Vesmíru a na této planetě. Ale, bohužel, není zárukou na zdravý a bezproblémový, tak říkajíc, „šťastný“ život.  

projít na článek

Tamago yaki (vaječná omeleta)

Tamago yaki Do rendliku nalijeme vývar dashi. Přidáme sůl, cukr, sójovou omáčku, saké a mirin a směs zahřejeme. Vše promícháme tak, aby se cukr i sůl rozpustily. Necháme vychladnout v chladničce. Po vychladnutí přidáme vejce, rozšleháme hůlkami a nechá

projít na článek

Jarní závitky s lososovou náplní

Jarní závitky s lososovou náplní  Lososi filet opláchneme studenou vodou, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme 5 minut uležet. Pak filety osolíme a opepříme. Připravenou rýži sushi rozdělíme na plátky těsta a naplocho přitlačime. Lososi filet p

projít na článek

Druhá plavby kolem světa - den nultý přípravný

  Druhá plavby kolem světa od 7. ledna do 12. května 2016   Nultý den (přípravný den) 1 týden, do konce zbývá 127 dnů Středa 6.1. 2016  - 1.týden                       Úvodem trošku vzpomínání, dříve než se vydáme na druhou plavbu z Hamburgu k

projít na článek

Velikonoční mazanec s pravou vanilkou

Velikonoční mazanec je tradiční součástí českých velikonoc. Nahrazením syntetického vanilkového cukru pravou přírodní vanilkou získáte dokonalý mazanec, který nadchne vás i vaše hosty. Doba přípravy: 1h 30 min Budeme potřebovat: 500 g polohrubé mouky, 100

projít na článek