Tamago yaki (vaječná omeleta)

Tamago yaki Do rendliku nalijeme vývar dashi. Přidáme sůl, cukr, sójovou omáčku, saké a mirin a směs zahřejeme. Vše promícháme tak, aby se cukr i sůl rozpustily. Necháme vychladnout v chladničce. Po vychladnutí přidáme vejce, rozšleháme hůlkami a necháme odpočinout 2 hodiny v ledničce. Všechny chutě se tak lépe spojí. Pánev ...

projít na článek

Nadýchaná omeleta s krevetami

Nadýchaná omeleta s krevetami Krevety osušime papírovými utěrkami, smícháme s jarnimi cibulkami a cuketami a odiožime.   Žloutky rozšlehame vidlickou s omáčkou tabasco, mlékem, soli a pepřem.  Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně do něho vmícháme směs

projít na článek

ČLÁNEK: Vaječná změna

Po delší době aktualizuji, co se líhne z vajec. Data už jsou dostatečně ověřená. Z vajec zmizeli regionální pokémoni a spousta dalších se přesunula do...

projít na článek

Lyžování na Ukrajině vodka, prašan, freeride

Jako každý rok jsem i letos přemýšlela, kam se v zimě vydat na hory. Zaujala mě představa nekonečných prašanových polí v kombinací s borščem a šašliky. Vyrazila jsem tedy na Ukrajinu společně s partou skvělých lyžařů i přátel. Konkrétně do oblasti Podkarp

projít na článek

Jarní recepty plné zeleniny

Na složení jídelníčku záleží. S odlehčenou, avšak nutričně vyváženou stravou prožijete jaro naplno, bez pocitu únavy a ztráty energie. Nezaměňujte odlehčenou stravu s půstem nebo dietami. Odlehčení jídelníčku spočívá ve výběru potravin, jejich úpravě a ko

projít na článek