Nechte servírky pracovat

Pokud pracujete v baru, v hospodě nebo i v restauraci, tak jste si to určitě zažila. Hvízdání, sahání na zadek a nemístné poznámky, zdá se, patří k této profesi úplně stejně jako příbory a skleničky. Někteří zaměstnavatelé to ještě podporují, když žádají své pracovnice, aby nosily obepnuté košile a krátké sukně. Některé z nich dokonce zažily, že je jejich šéf poslal domů, protože na sobě měly prý málo make-upu. Je ale nejvyšší čas, aby podobné chování skončilo. Bude to ku prospěchu všem, nejvíce ze všech pak samotným zákazníkům.    Proč? Především proto, že se v tom jednoduše nedá pracovat. Pokud servírka nese několik horkých talířů, plnou ruku piv nebo několik hrnků s kávou, tak na to musí myslet, a ne přemýšlet, odkud přiletěl ten nemístný vtip nebo čí byla ta ruka. Číšnice jsou v podnicích od toho, aby nosily jídlo, ne aby bylo na co koukat. Pokud si tohle uvědomíme, bude to ku prospěchu nám všem. Proč? Protože slečny, co na ty číšnice studují, si uvědomí, že se skutečně musí něco naučit, protože jenom výstřih a krátká sukně je daleko nedostanou. Možná tak do nejbližší čtyřkové hospody.   Kromě toho, zaměstnavatelé si snad konečně budou moci vybrat ne tu, která vypadá nejlépe, ale tu, která opravdu rozumí svému řemeslu. To je zejména důležité u barmanek. Spousta slečen je s koktejly neskutečně šikovná a mají znalosti whiskey a bourbonu že by o nich mohly napsat encyklopedii, ale protože si nepřipadají (nebo podle názoru svého okolí nejsou) dost hezké, skončí v kuchyni nebo jako uklízečky.   S celou věcí totiž souvisí i další věc. Dýška. Pokud dáte číšnici dýško jen proto, že je hezká, tak se nikdy nikam neposune. Naopak pokud bude vědět, že peníze navíc za dobře odvedenou práci, tak bude přemýšlet, jak se ještě dál zlepšovat. Jo, a nebude vám chtít vrazit facku pokaždé, když vás uvidí. Článek Nechte servírky pracovat se nejdříve objevil na Dalila.

  • Web: Dalila
  • Aktualizace: 18.5.2024
projít na článek

Víte, jak správně volit lidi, kteří pro vás budou pracovat?

V podnikání je mnoho oblastí, ve kterých musíte být kovaný, musíte být odborníkem, abyste mohli uspět. Alespoň se to tak říká. Anebo? Anebo co, ptáte se? Nemusíte být odborníkem na vše, to ostatně není nikdo a kdo se tak tváří, většinou skončí svou cestu

projít na článek

Brigáda nebo přivýdělek? Možností je hodně

Jednorázové brigády Pokud nemáte čas pracovat pravidelně, zaměřte se na hledání jednorázových brigád. Ideální je vypomáhat na nějaké akci, např. na festivalu. Téměř vždy pořadatelé shánějí mužské brigádníky na stavění pódia a na ostrahu, dívkám bývá nabíz

projít na článek

Nechte si změřit svůj trénink sportester Polar a5!

Chcete vědět, jak jste na tom? Zda cvičíte ve správné zóně? Je Váš trénink efektivní? Spalujete tuky a posilujete kardiovaskulární systém? Neváhejte a nechte si změřit svůj trénink sportesterem. Měření si objednejte vždy před lekcí u LuckaNa. Pro měření

projít na článek

Citronový mousse, sedlina z ostružin a sorbet z černého čaje : Lukáš Skála

(4 porce) Citronový mousse 100 g mascarpone 100 g čerstvé 33% smetany 40 g třtinového cukru 10 g citronové kůry 1 g plátkové želatiny Smetanu, mascarpone, cukr a citronovou kůru dejte do hrnce na mírný oheň a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně a nech

projít na článek

Jak vyučit pekaře

Praxe v rámci studia na odborných školách jsou určené právě k tomu, aby si mladý člověk zkusil, jaké to je, pracovat v reálném provozu, a nejenom sedět a poslouchat v lavicích. Jaký je ale vztah mezi praxí a reálným životem? Podíváme-li se do Německa, tak

projít na článek