Blížící se zima v mnohých z nás vyvolává představu chladu. Proto je vhodné zařadit do jídelníčku potraviny a kořeněná jídla, které dodají našemu tělu teplo a chybějící energii. The post Nejlepší potraviny, které během podzimu dodají organismu vitamíny first appeared on Odzkoušeno.cz.
Vitamíny jsou chemicky nejednotná skupina nízkomolekulárních organických sloučenin. Jde o životně důležité organické l., vyskytující se v potravě, které organismus nemůže syntetizovat vůbec nebo jen v nedostatečném množství. Jejich množství v organismu je
projít na článekK posílení organismu pomohou vitamíny a minerály. Spíše než z kapslí z lékárny mají být z jarních bylinek a natí: jídelníček obohatí kopřiva, smetanka lékařská, popenec a potočnice. Všechny mají také léčivé účinky.
projít na článekVitamíny skupiny B patří do skupiny vitamínů rozpustných ve vodě. Tělo si je nedokáže samo vytvořit a proto musí být pravidelně dodávány potravou.Vitaminy skupiny B jsou velice důležité pro správnou funkci organizmu, protože se účastní přeměny bílkovin, t
projít na článekBlížící se zima v mnohých z nás vyvolává představu chladu. Proto je vhodné zařadit do jídelníčku potraviny a kořeněná jídla, které dodají našemu tělu teplo a chybějící energii. Vydatné zeleninové a masové vývary nejen zahřejí, ale poslouží jako skvělý pro
projít na článekTokoferoly, souhrnně označované jako vitamín E, jsou přírodní chemické látky, deriváty 6-hydroxychromanu nebo tokolu Patří mezi vitamíny rozpustné v tucích a v organismu slouží jako důležitý antioxidant, chrání buněčné membrány před poškozením volnými rad
projít na článek