Není pšenice jako pšenice. Tahle obsahuje dvakrát více bílkovin než setá

Zařadit pšenici jednozrnku a dvouzrnku do jídelníčku má své pádné důvody, jde o české superpotraviny, které jsou lehce stravitelné, obsahují řadu minerálů a dost bílkovin. Poradíme, jak si přípravu zlehčit i kam pšenici zařadit, aby vám chutnala.

projít na článek

Zápis zon-line diskuse 7.5.2024

Pozvání přijali aza účast děkujeme: Ing. Alena Bezdíčková, Ph.D., Ing.Pavel Cihlář, Ph.D., prof.Ing.Luděk Hřivna, Ph.D. aIng.Karel Říha Pšenice ozimá Ing. Bezdíčková ozimé pšenice vývojově velmi nevyrovnané, nejvíce odrůd na střední Moravě ve fázích DC 3

projít na článek

Zápis zon-line diskuze 28.3.2024

Pozvání přijali aza účast děkujeme: Ing. David Bečka, Ph.D., Ing.Alena Bezdíčková, Ph.D., Ing.Pavel Cihlář, Ph.D., prof.Ing.Luděk Hřivna, Ph.D. aIng.Karel Říha Pšenice ozimá aozimé obilniny obecně Ing. Bezdíčková           v ozimech atypická situace ovli

projít na článek

Zápis zonline diskuze 17.4.2024

Zúčastněné autority: Ing. David Bečka, Ph.D., Ing.Alena Bezdíčková, Ph.D., Ing.Pavel Cihlář, Ph.D., Ing.Ladislav Černý, Ph.D., Prof.Ing.Luděk Hřivna, Ph.D., Ing.Karel Říha Pšenice ozimá Ing. Bezdíčková Rychlý vývojový posun porostů v době vysokých teplot

projít na článek

Alergie na alkohol

Po požití alkoholu může leckdy docházet k určitým reakcím organismu – zčervenání kůže nebo subjektivní pocit tepla, které věrohodně napodobují alergickou reakci. Většinou se přitom o alergii v pravém slova smyslu nejedná, jde spíše o rozšíření cév. Přesto

projít na článek

Mouka špalda

Pšenice špalda a z ní vyrobená mouka se objevuje ve více a více tradičních produktech, jako je chleba, cereálie a těstoviny. Jedná se o původní prastarou pšenici, která může být použita na všech místech a téměř všech recepturách, jako mouka pšeničná. Špal

projít na článek