Pšenice špalda a z ní vyrobená mouka se objevuje ve více a více tradičních produktech, jako je chleba, cereálie a těstoviny. Jedná se o původní prastarou pšenici, která může být použita na všech místech a téměř všech recepturách, jako mouka pšeničná. Špaldová mouka je k dispozici je jako bílá nebo celozrnná, poskytuje nám řadu živin a patří do zdravé stravy.
Hladká, polohrubá, hrubá. Tím jsem kdysi se svými znalostmi o mouce tak zhruba končil. Dnes používám a prodávám jen hladké mouky asi 10 typů. Které mouky existují, jak se v nich vyznat a na co se hodí? Zjistěte v 1. díle seriálu o mouce. Mouka se d
projít na článekC t te se př li omezov n klasickou bezlepkovou dietou, kter v j deln ček ochudila o množstv chut a zdrav prospě n ch l tek? Vyzkou ejte mnohem chutněj a hlavně zdravěj variantu v podobě konopn ch v robků! Proč konop ? Konopn sem nko
projít na článekJaký je rozdíl mezi hladkou a jemnou moukou? Je celozrnná mouka hrubá, polo, anebo hladká? A co je trhanka či otruby? Odhalte v dalším díle o mouce pár záludností, s nimiž se můžete setkat. V minulém díle seriálu o mouce jsem popsal hlavní obilniny
projít na článekHledáte recept na pravé makové buchty, které dělávaly babičky? Láďa takový našel. Věřte, že jiné buchty si ke kávě již nebudete chtít dělat. Ingredience: ½ kg polohrubé mouky 100 g cukru Půlka kostky droždí Tuk na pečení (třetina kostky) Ztužený pokrmový
projít na článekJaké je české národní oslavové jídlo? Obložené chlebíčky! Jsou mým oblíbeným jídlem, něco jako tuzemská verze španělských jednohubek tapas. Základem lahodných chlebíčků je pořádná veka. Jenže ta „tuková“ z obchodu mi moc nechutná. A protože jsem doposud n
projít na článek