Nigiri ze slávek jedlých s petrželí

Nigiri ze slávek jedlých s petrželí Slávky slijeme a necháme v cedníku dobře okapat (místo nakladáných slávek můžete použít syrové slávky, uvařené, osolené, opepřené  a posypané muškátovým oříškem) Petržel omyjeme a osušíme. Několik lístků dáme stranou na ozdobení, zbytek nasekáme. Z připravené rýže sushi vytvarujeme navlhčenýma rukama 10 stejně velkých válečků rýže ...

projít na článek

Nigiri-sushi s tuňákem

Nigiri-sushi s tuňákem Filet z tuňáka saku opláchneme ve studené vodě a osušíme. Strany rovně zařízneme a rybí filet nakrájíme přes vlákna na 8 tenounkých, pokud možno stejně velkých plátků o velikosti asi 3 x 5 cm. Jednu stranu rybích plátků lehce potř

projít na článek

Jahodník měsíční - Fragaria SAZENICE

JAHODNÍK MĚSÍČNÍ Fragaria Trvalka Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená Popis: Bohatě kvetoucí odrůda se silnou násadou výrazně aromatických jedlých plodů. Vhodná také do truhlíků nebo závěsných nádob. Na stanovišti vydrží až pět let. Doba

projít na článek

Kakao vs karob a jejich zařazení do zdravého jídelníčku

Není kakao jako kakao Kakao je nedílnou součástí pečení. Věděli jste však, že i mezi kakaovými prášky existuje rozdíl? Ten spočívá především ve způsobu zpracování kakaových bobů. U kakaa rozlišujeme 2 druhy – pražené a nepražené. Pražené kakao Pražené kak

projít na článek

Parfleše schránky ze surové kůže

Schránky ze surové kůže Schránky ze surové, nevydělané kůže jsou neodmyslitelně spjaty s kulturami indiánů Velkých plání 18. a 19. století. Životní styl těchto kmenů se zásadně změnil s příchodem koní. Koně výrazně zvyšovali indián

projít na článek