Nigiri ze slávek jedlých s petrželí Slávky slijeme a necháme v cedníku dobře okapat (místo nakladáných slávek můžete použít syrové slávky, uvařené, osolené, opepřené a posypané muškátovým oříškem) Petržel omyjeme a osušíme. Několik lístků dáme stranou na ozdobení, zbytek nasekáme. Z připravené rýže sushi vytvarujeme navlhčenýma rukama 10 stejně velkých válečků rýže ...
Nigiri-sushi s tuňákem Filet z tuňáka saku opláchneme ve studené vodě a osušíme. Strany rovně zařízneme a rybí filet nakrájíme přes vlákna na 8 tenounkých, pokud možno stejně velkých plátků o velikosti asi 3 x 5 cm. Jednu stranu rybích plátků lehce potř
projít na článekJAHODNÍK MĚSÍČNÍ Fragaria Trvalka Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená Popis: Bohatě kvetoucí odrůda se silnou násadou výrazně aromatických jedlých plodů. Vhodná také do truhlíků nebo závěsných nádob. Na stanovišti vydrží až pět let. Doba
Není kakao jako kakao Kakao je nedílnou součástí pečení. Věděli jste však, že i mezi kakaovými prášky existuje rozdíl? Ten spočívá především ve způsobu zpracování kakaových bobů. U kakaa rozlišujeme 2 druhy – pražené a nepražené. Pražené kakao Pražené kak
projít na článekSchránky ze surové kůže Schránky ze surové, nevydělané kůže jsou neodmyslitelně spjaty s kulturami indiánů Velkých plání 18. a 19. století. Životní styl těchto kmenů se zásadně změnil s příchodem koní. Koně výrazně zvyšovali indián
projít na článek