Nigiri-sushi s tuňákem

Nigiri-sushi s tuňákem Filet z tuňáka saku opláchneme ve studené vodě a osušíme. Strany rovně zařízneme a rybí filet nakrájíme přes vlákna na 8 tenounkých, pokud možno stejně velkých plátků o velikosti asi 3 x 5 cm. Jednu stranu rybích plátků lehce potřeme pastou wasabi. Připravíme roztok tezu: v malé misce ...

projít na článek

Nigiri ze slávek jedlých s petrželí

Nigiri ze slávek jedlých s petrželí Slávky slijeme a necháme v cedníku dobře okapat (místo nakladáných slávek můžete použít syrové slávky, uvařené, osolené, opepřené  a posypané muškátovým oříškem) Petržel omyjeme a osušíme. Několik lístků dáme stranou

projít na článek

Špízy s tuňákem a třešňovými rajčaty

Špízy s tuňákem a třešňovými rajčaty Maso z tuňáka nakrájíme na kostky o hranách 2-3 cm. Cibule nakrájíme po délce na 6 klinků. Maso a zeleninu rozdělíme na 8 dřevěných špejli, namočených předem na 30 minut do studené vody, aby neshořely. Špízy rozložím

projít na článek

Úhoří sushi s omáčkou nicume

Úhoří sushi s omáčkou nicume  Uhori filety položíme kůží dolů do vařici kořeněné omáčky z vývaru daši, sójové omáčky, rýžového octa, mirinu a cukru a asi 8 minut povaříme. Rybu vyjmeme, necháme zchladnout a nakrájíme na 10 kousků. Polovinu plátku nori n

projít na článek

Canary WOK - ráj pro labužníky

Neomezený kulinářský ráj, světové i kanárské speciality, mořské plody všeho druhu, sushi a další, to vše ve volném výběru bez omezení. Poznejte to, co jinde na kanárech ani u nás prostě není! Gran Canaria Wok.

projít na článek

Jarní závitky s lososovou náplní

Jarní závitky s lososovou náplní  Lososi filet opláchneme studenou vodou, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme 5 minut uležet. Pak filety osolíme a opepříme. Připravenou rýži sushi rozdělíme na plátky těsta a naplocho přitlačime. Lososi filet p

projít na článek