Úhoří sushi s omáčkou nicume

Úhoří sushi s omáčkou nicume  Uhori filety položíme kůží dolů do vařici kořeněné omáčky z vývaru daši, sójové omáčky, rýžového octa, mirinu a cukru a asi 8 minut povaříme. Rybu vyjmeme, necháme zchladnout a nakrájíme na 10 kousků. Polovinu plátku nori nastříháme podélně na 10 proužků. Připravíme kořeněnou omáčku nicume: 100 ml ...

projít na článek

Nigiri-sushi s tuňákem

Nigiri-sushi s tuňákem Filet z tuňáka saku opláchneme ve studené vodě a osušíme. Strany rovně zařízneme a rybí filet nakrájíme přes vlákna na 8 tenounkých, pokud možno stejně velkých plátků o velikosti asi 3 x 5 cm. Jednu stranu rybích plátků lehce potř

projít na článek

Canary WOK - ráj pro labužníky

Neomezený kulinářský ráj, světové i kanárské speciality, mořské plody všeho druhu, sushi a další, to vše ve volném výběru bez omezení. Poznejte to, co jinde na kanárech ani u nás prostě není! Gran Canaria Wok.

projít na článek

Na cestu - průvodce Švédsko

Další z řady českých vydání turistických průvodců Rough Guides je věnován Švédsku a zaujme nejen cestovatele, ale i čtenáře, který se chce něco dozvědět o této zemi. Víte například, že Švédsko oplývá secesní architekturou, že hlavní město Stockholm se roz

projít na článek

Ve Firgas se dnes slaví Fiesta de la Papa

Brambory plněné, fritovan é, vař ené, ale i typické kanárské, tedy arrugadas, některé s omáčkou jiné bez a to vše s dostatkem zeleniny, masa či ryb. Náměstí San Roque se dnes zaplní nejen trhovci, ale i návštěvníky této populární slavnosti.

projít na článek

Nigiri ze slávek jedlých s petrželí

Nigiri ze slávek jedlých s petrželí Slávky slijeme a necháme v cedníku dobře okapat (místo nakladáných slávek můžete použít syrové slávky, uvařené, osolené, opepřené  a posypané muškátovým oříškem) Petržel omyjeme a osušíme. Několik lístků dáme stranou

projít na článek