Oblíbené domácí sirupy

Domácí sirupy jsou vynikající alternativou k těm, které najdete v obchodech. Nejenže jsou zdravější, ale také nabízejí možnost experimentovat s chutěmi. Zde představujeme několik oblíbených tipů na přípravu domácích sirupů. Sirup z černého rybízu: Černý rybíz je bohatý na vitamíny a antioxidanty. Přidejte 500g černého rybízu do 1 litru vody s 1kg cukru. Povařte a nechte louhovat, poté sceďte a sirup je připraven k použití. Mátový sirup: Máta je známá svou osvěžující chutí. Povařte 1 litr vody s 1kg cukru a přidejte svazek čerstvé máty. Nechte vychladnout a sceďte. Mátový sirup je ideální do letních nápojů. Zázvorový sirup: Zázvor má mnoho léčivých účinků a příjemně zahřeje. Nastrouhejte kousek čerstvého zázvoru a přidejte do směsi vody a cukru. Povařte, nechte vychladnout a sceďte. Levandulový sirup: Levandule přináší relaxační účinky a unikátní chuť. Přidejte levandulové květy do směsi vody a cukru a povařte. Po vychladnutí sceďte a sirup je připraven. Jablečný sirup: Jablečný sirup je skvělý do palačinek nebo jako sladidlo do čaje. Povařte jablečný mošt s cukrem a nechte zredukovat do požadované konzistence. Jak používat domácí sirupy? Domácí sirupy můžete používat jako sladidla do čajů, kávy, nebo jako přísady do koktejlů. Skvěle chutnají také na palačinkách nebo zmrzlině. Můžete je také používat jako základ pro domácí limonády. Příprava domácích sirupů Příprava domácích sirupů je snadná a umožňuje vám experimentovat s různými chutěmi. Výše uvedené recepty jsou jen základem, nebojte se přidávat další ingredience podle vlastní chuti. Domácí sirupy jsou skvělým způsobem, jak přidat sladkost a chuť do vašich nápojů a jídel, tak na co ještě čekáte? Detailní recept na levandulový sirup Levandulový sirup je lahodný a aromatický sirup, který můžete použít v různých nápojích, dezertech nebo koktejlech. Jeho příprava je jednoduchá a rychlá. Ingredience: 1 šálek vody (cca 250 ml) 1 šálek granulovaného cukru (cca 200 g) 2 polévkové lžíce sušených levandulových květů (nebo 1/4 šálku čerstvých levandulových květů) Příprava levandulového čaje: Do malého hrnce vložte levandulové květy a přidejte šálek vody. Přiveďte k varu a nechte louhovat po dobu 15 minut. Po uplynutí doby sceďte květy a získejte levandulový čaj. Do stejného hrnce přidejte šálek cukru a levandulový čaj. Přiveďte směs k varu a vařte, dokud se cukr úplně nerozpustí (cca 5 minut). Po rozpuštění cukru odstraňte hrnec z tepla a nechte sirup vychladnout. Lahvování: Po vychladnutí sirupu jej přelijte do čisté a suché láhve nebo sklenice s víčkem. Uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 1-2 měsíců. Použití: Levandulový sirup můžete použít v ledovém čaji, limonádě, koktejlech nebo jako topping na zmrzlinu a dezerty. Je také skvělý jako přírodní sladidlo v různých receptech. Pro intenzivnější chuť a barvu můžete zvýšit množství levandulových květů podle chuti. Přidání několika kapek citronové šťávy může zvýraznit chuť a přidat lehkou kyselost. Příspěvek Oblíbené domácí sirupy pochází z Podnikmag.cz

projít na článek

Domácí punč

Domácí punč je oblíbeným horkým nápojem, který se pije na zahřátí vzimě. Kromě lahodné chuti je spojen spříjemnou atmosférou zasněžené krajiny a vánočních trhů či posezením spřáteli. Co je domácí punč a jak vznikl Punč je nápoj zovocné šťávy, který je dop

projít na článek

Jak v klidu z neklidu při domácí výuce? – 1. díl

Aktivita je součástí projektu Komplexní podpora dětí s ADHD, reg. č. CZ.03.2.X/0.0/0.0/17_076/0011497. Jak nastavit domácí režim a skloubit práci s domácí výukou

projít na článek

Jak v klidu z neklidu při domácí výuce? – 2. díl

Aktivita je součástí projektu Komplexní podpora dětí s ADHD, reg. č. CZ.03.2.X/0.0/0.0/17_076/0011497. Jak nastavit domácí režim a skloubit práci s domácí výukou

projít na článek

Domácí Cheeseburger s hranolkami.

V naší nabídce nově zařazen  šťavnatý a chuťově úžasný hamburger se sýrem cheddar  a hranolkami. Základem našeho burgeru je kvalitní steakové maso. Domácí hamburger s hranolkami Příspěvek Domácí Cheeseburger s hranolkami. pochází z Restaurant Karlova 30

projít na článek

Čatní (chutney): Jak si poradit s domácí výrobou tradiční indické pochutiny?

Čatní (chutney), české a domácí recepty, tipy. • Indická inspirace pro české (moravské, slezské) domácí výrobce. • Čatní chce to odvahu. • Proč se nerozhlédnout po světě? • Naladit [] The post Čatní (chutney): Jak si poradit s domácí výrobou tradiční ind

projít na článek