Pampeliška je významná léčivka. Sbíráme kořen před rozkvětem rostliny (březen – duben), listy (květen – září), nať s kořenem (březen – duben). Droga je bez zápachu a má mírně nahořklou chuť. Z kořene lze po usušení, upražení a rozemletí připravit hořkou „pampeliškovou mouku“. Příznivě se projevuje při zánětech močových cest a při ledvinových kamenech, zvyšuje tvorbu a vylučování žluči. V některých zemích se používá k přípravě bylinkových salátů nebo k výrobě vína.
Bazalka to není jen skvělá chuť a vůně, tato bylinka má zajímavé účinky, které prospějí nejen zdraví, ale i kráse. S čím vším nám může pomoci se dočtete v celém článku.
projít na článekVěděli jste, že tato extra zdravá bylinka obsahuje více železa než špenát a více vitamínu C než citron či pomeranč? Kromě toho je plná dalších prospěšných látek a má téměř nekončící seznam pozitivních a léčivých účinků na náš organismus. Dokonce ji někter
projít na článekDuben je na lukách plný žlutých květů krásné a velmi léčivé pampelišky, kterou mnoho lidí používá hlavně na léčbu žlučníku a jater. Tato nenápadná bylinka má však mnoho dalších léčivých účinků a dá se konzumovat na mnoho způsobů. Já vám dnes nabízím domác
projít na článekMocnější než chemoterapie: Bylinka na rakovinu, co vám roste přímo pod nosem. Jde o jednu z nejrozšířenějších květinek, jaká zřejmě existuje. Roste doslova všude, jsou její plné louky i trávníky na sídlištích, hlavně teď na jaře. Roste však po celý rok,
projít na článekLibčice jsou velmi příjemné místo pro život. Vždy je samozřejmě ještě co vylepšovat, ale mně se tu žije moc dobře. Ovšem jak by to asi se mnou vypadalo, kdybych přišla na svět jako jiný živočišný nebo snad dokonce rostlinný druh? Mohla bych být nějakou tr
projít na článek