PAMPELIŠKOVÝ SIRUP

Duben je na lukách plný žlutých květů krásné a velmi léčivé pampelišky, kterou mnoho lidí používá hlavně na léčbu žlučníku a jater. Tato nenápadná bylinka má však mnoho dalších léčivých účinků a dá se konzumovat na mnoho způsobů. Já vám dnes nabízím domácí recept na nevařený  pampeliškový  sirup.

projít na článek

DOMÁCÍ PEMPELIŠKOVÝ SIRUP

Na rozdíl od kupovaných sirupů domácí pampeliškový sirup  neobsahuje žádné konzervanty, barviva ani chemické složky . Jen výtažek z pampelišek, citrónovou šťávu a cukr. Vařením se sice dost vitamínů ztratí, ale také jich dost zůstane. Proto určitě neváhej

projít na článek

DOMÁCÍ SMRKOVÝ SIRUP

Smrkový sirup je výborný na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu,rozpouští hleny,zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach,podporuje prokrvení kůže. Tenhle přírodní zázrak lehce nahradí všechny ty drahé přípravky z lékárny. Udělat si ho doma

projít na článek

Slavnostní řezy bezevšeho

200 g cizrnové mouky250 ml horké vody7 LŽ kukuřičného škrobu + 50 ml vody3 LŽ slunečnicového oleje1 lž vanilkového extraktu2 LŽ citronové šťávy100 g javorového sirupu2 lž prášku do pečiva100 g umletých ořechů V misce vyšleháme cizrnovou mouku a kokos s

projít na článek

ZÁZRAČNÝ RAKYTNÍK

Rakytník je takový malý zázrak z přírody, využít se dá celý. Můžete si uvařit čaj, používat jako olej, připravit chutný sirup nebo plody sníst jednoduše jako ovoce. Rakytník má široké využití, od kožních chorob, přes nachlazení, žaludeční, či kardiovaskul

projít na článek

Květen - čas na výrobu sirupu ze smrkových výhonků

Víte co doma děláme, když nás v zimě přepadne kašel a nachlazení? Sáhneme do lednice pro sirup ze smrkových výhonků! A ten správný čas na sběr výhonků je právě nyní - během května. Tento recept určitě není novinkou, dělaly ho už naše babičky a prababič

projít na článek