Naše jídla připravujeme z čerstvých surovin a vaříme bez chemických přísad. Nabízíme hlavní jídla, polévky, saláty, celozrnné pečivo a moučníky.
/*! elementor - v3.11.2 - 05-03-2023 */ .elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#69727d;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#69727d;bo
200 g velkých fazolítymiáncibulemrkevzelí či jiná dostupná zeleninalák Příprava láku: litr vody svaříme s 1 lž soli, bobkovým listem, novým kořením, pepřem, hořčičným semínkem a necháme vychladnout. Přidáme 1 LŽ umeocta. 200 g velkých bílých fazolí
200 g jahel200 g kysaného zelí0,6 l vody200 g dýně hokaido200 g červené cibule1 dcl olivovévo oleje60 g celých mandlí100 g balkánského sýrasůl Jáhly propláchneme a dvakrát spaříme horkou vodou, poté uvaříme v trojnásobném množství osolené vody. Dýni zb
250 g moučkového cukru2 LŽ medu2 LŽ mléka1 celé vejce40 g másla30 dkg hladké žitné mouky2 lž kypřícího prášku do perníkupovidla na potřenínasekané ořechyvejce na potření Perníkový štrůdl s povidly a ořechy nádherně ozdobí i štědrovečerní stůl. Rozpustí
200 g quinoi200 g rýže basmati80 g sušených rajčat,200 g hlívy ústřičnésvazek naťové cibulky,5 snítek bazalky5 snítek hladkolisté petrželky1 citron4 stroužky česnekuUrčeno pro 4 porce. Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme nasekanou naťovou cibulku a
180 g kukuřičné krupice1,2 l vody300 g listového špenátu100 g červené papriky100 g mrkve a cukety1 cibule2 stroužky česneku1/2 lž chillisůl dle potřeby150 g balkánského sýru4 vejceolivový olejUrčeno pro 4 porce. Připravíme si zeleninu: Najemno pokrájen
listy rukoly /můžeme přidat i lístky pampelišky/přidáme propláchnuté sušené brusinkynahrubo nastrouhanou mrkevlupínky mandlídůkladně oloupaný grepzálivku připravíme z olivového či lněného oleje, medu, umeoctu a balsamika Na jaře je nevhodnější čas na p
Už jako malá holka jsem pomáhala mamince vařit. Maminka používala jako „kuchařku“ Normy teplých jídel vydané v roce 1962, které máme dodnes. Pečlivě si do knihy psala poznámky k připravovaným pokrmům. Dnes vím, že právě tato kniha mi zprostředkovaně posky
200 g cizrnové mouky250 ml horké vody7 LŽ kukuřičného škrobu + 50 ml vody3 LŽ slunečnicového oleje1 lž vanilkového extraktu2 LŽ citronové šťávy100 g javorového sirupu2 lž prášku do pečiva100 g umletých ořechů V misce vyšleháme cizrnovou mouku a kokos s