Zapečené jáhly s dýní, balkánským sýrem, kysaným zelím a mandlemi

200 g jahel200 g kysaného zelí0,6 l vody200 g dýně hokaido200 g červené cibule1 dcl olivovévo oleje60 g celých mandlí100 g balkánského sýrasůl Jáhly propláchneme a dvakrát spaříme horkou vodou, poté uvaříme v trojnásobném množství osolené vody. Dýni zbavíme semen, nakrájíme včetně slupky na kousky cca 2 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. V širokém hrnci rozehřejeme  asi polovinu oleje a restujeme na něm osolenou cibuli asi 2 minuty, poté přidáme dýni a zbylý olej a restujeme dalších asi 5 minut za občasného míchání. Poté přidáme trochu vody a pod poklicí dusíme do změknutí dýně asi 15 minut. Připravíme si směs, kterou natáhneme na olejem vymazaný plech. Obsahuje uvařené jáhly, podušenou dýni a cibulku, pokrájené kysané zelí, mandle, na kostičky nakrájený balkánského sýr – vše dobře promíchané a dochucené solí. Pečeme při 180 st. asi 30 minut.

projít na článek

13. 15. listopad HUSÍ SPECIALITY

Husí paštika s cibulovou marmeládou, domácí chléb 89,- Husí jatýrka se škvarky v sádle, domácí chléb 89,- Husí polévka Kaldoun 49,- Pečené husí stehno s červeným a bílým zelím, vídeňský a houskový knedlík 289,- Pečené husí

projít na článek

Proč do svého jídelníčku zařadit jáhly?

Kdy a proč do svého jídelníčku zařadit oblíbenou bezlepkovou potravinu, kterou můžete připravovat na stovky způsobů? Jestliže ještě nejíte jáhly, dovolte nám, abychom vám je představili. Co jsou jáhly? Jáhly jsou malé žluté kuličky o průměru přibližně jed

projít na článek

SVATOMARTINSKÉ HODY 11. - 15. listopadu 2015

Svatomartinské hody se pořádají u příležitosti svátku svatého Martina 11. listopadu, který tradičně symbolizuje ukončení podzimních měsíců a doby zrání vína a oznamuje příchod zimy. Přijďte si k nám vychutnat pečenou husičku či kachnu s kysaným zelím a

projít na článek

Vánočka s rozinkami a mandlemi

objednat vánočku online The post Vánočka s rozinkami a mandlemi appeared first on TILAK vegetariánská wellness restaurace.

projít na článek

KVĚTÁKOVÝ MOZEČEK S JÁHLY

Květákový  mozeček se dříve připravoval velmi často, ale poslední dobou z našich talířů téměř vymizel. Což je škoda,  jídlo  je to velmi chutné, rychle hotové a zdravé.  Navíc mám zde tip jak si ho zpestřit, přidejte k němu jáhly.

projít na článek