Zapečená polenta se zeleninou a „volským okem“

180 g kukuřičné krupice1,2 l vody300 g listového špenátu100 g červené papriky100 g mrkve a cukety1 cibule2 stroužky česneku1/2 lž chillisůl dle potřeby150 g balkánského sýru4 vejceolivový olejUrčeno pro 4 porce. Připravíme si zeleninu: Najemno pokrájenou cibulku, prolisovaný česnek a chilli orestujeme na olivovém oleji, poté přidáme na kolečka nastrouhanou mrkev a cuketu, kukuřici a listový špenát a asi 5 minut podusíme, dochutíme lehce solí. Uvaříme si polentu: V hrnci přivedeme k varu lehce osolenou vodu. Postupně přimícháváme kukuřičnou krupici a za stálého míchání povaříme 10 minut. Na olejem vymazaný plech rozprostřeme polentu, na ní navrstvíme připravenou zeleninu a posypeme nadrobeným balkánským sýrem. Nezapomeneme si na plechu vytvořit 4 důlky pro „volské oko“. Syrové vajíčko do nich klepneme v polovině pečení tj. asi 10 minut před vyndáním z trouby. Pečeme na 200 stupňů C asi 20 minut.

projít na článek

POLENTA - ITALSKÁ TRADICE

Polenta je slaná kaše z kukuřičné krupice, nedílná součást italské kuchyně, která si vás omotá kolem prstu.

projít na článek

Víkend plný chobotnic 20. 21. listopadu 2021

100g Lososový tatarák s bazalkovým pestem a opečeným toastem zdobený limetkou 129,-   180g Chobotnice na asijský způsob s jasmínovou rýží 299,- 180g Grilovaná chobotnice na másle se zeleninovým pyré a rozpečenou bagetou 299,- 180g Grilovaná chobotnice

projít na článek

Výstava Paříž rybím okem

Ve čtvrtek 26. září 2013 v půl jedenácté se uskutečnila v budově slánského gymnázia vernisáž mé historicky první výstavy. Myslím si, že všechno proběhlo skvěle!

projít na článek

ŠESTÁ ČAKRA - ČELNÍ TŘETÍ OKO

Tato čakra leží mezi obočím. Její funkcí je ovládání celé bytosti. Leží na úrovni mozku, kde probíhá myšlení a kde před naším duchovním okem stále proudí myšlenkové obrazy a abstraktní ideje. Této čakře je přidělena indigová barva.

projít na článek

BRUNCH 25.3.

Brunch každou poslední sobotu v měsíci Přivítáme Vás sklenkou Prosecca a naservírujeme Vám 4chodové menu skládající se z dvanácti různých pokrmů. Neomezená konzumace vody a kávy je samozřejmostí. Menu 25.3. Caprese s buvolí mozzarellou Tartar z mečouna,

projít na článek