180 g kukuřičné krupice1,2 l vody300 g listového špenátu100 g červené papriky100 g mrkve a cukety1 cibule2 stroužky česneku1/2 lž chillisůl dle potřeby150 g balkánského sýru4 vejceolivový olejUrčeno pro 4 porce. Připravíme si zeleninu: Najemno pokrájenou cibulku, prolisovaný česnek a chilli orestujeme na olivovém oleji, poté přidáme na kolečka nastrouhanou mrkev a cuketu, kukuřici a listový špenát a asi 5 minut podusíme, dochutíme lehce solí. Uvaříme si polentu: V hrnci přivedeme k varu lehce osolenou vodu. Postupně přimícháváme kukuřičnou krupici a za stálého míchání povaříme 10 minut. Na olejem vymazaný plech rozprostřeme polentu, na ní navrstvíme připravenou zeleninu a posypeme nadrobeným balkánským sýrem. Nezapomeneme si na plechu vytvořit 4 důlky pro „volské oko“. Syrové vajíčko do nich klepneme v polovině pečení tj. asi 10 minut před vyndáním z trouby. Pečeme na 200 stupňů C asi 20 minut.
Polenta je slaná kaše z kukuřičné krupice, nedílná součást italské kuchyně, která si vás omotá kolem prstu.
projít na článek100g Lososový tatarák s bazalkovým pestem a opečeným toastem zdobený limetkou 129,- 180g Chobotnice na asijský způsob s jasmínovou rýží 299,- 180g Grilovaná chobotnice na másle se zeleninovým pyré a rozpečenou bagetou 299,- 180g Grilovaná chobotnice
projít na článekVe čtvrtek 26. září 2013 v půl jedenácté se uskutečnila v budově slánského gymnázia vernisáž mé historicky první výstavy. Myslím si, že všechno proběhlo skvěle!
projít na článekTato čakra leží mezi obočím. Její funkcí je ovládání celé bytosti. Leží na úrovni mozku, kde probíhá myšlení a kde před naším duchovním okem stále proudí myšlenkové obrazy a abstraktní ideje. Této čakře je přidělena indigová barva.
projít na článekBrunch každou poslední sobotu v měsíci Přivítáme Vás sklenkou Prosecca a naservírujeme Vám 4chodové menu skládající se z dvanácti různých pokrmů. Neomezená konzumace vody a kávy je samozřejmostí. Menu 25.3. Caprese s buvolí mozzarellou Tartar z mečouna,
projít na článek