Pečený kančí hřbet, vlažný salát z čočky beluga, pyré z mrkve, květák : Tomáš Levý

(1 porce) Pečený kančí hřbet 200 g kančího hřbetu Windsor s kostí snítka tymiánu snítka rozmarýnu sůl pepř Hřbet ochuťte solí a pepřem, zprudka opečte na olivovém oleji s tymiánem a rozmarýnem. Pak maso 6 minut pečte při 180 °C a nechte dozrát při 75 °C v holdomatu. Pyré z mrkve 100 g mrkve 100 ml smetany 40 g másla 2 g cukru 1 g mořské soli Očištěnou mrkev nakrájejte na menší kousky, upečte při 180 °C dozlatova s cukrem a solí. Upečenou mrkev rozmixujte se smetanou a máslem na hladké pyré a dochuťte solí. „Houbička“ z mrkve 100 g mrkve 10 g hladké mouky 1 vejce sůl Z mrkve vylisujte šťávu, přidejte vejce, sůl a mouku a vymíchejte řidší těstíčko. Naplňte ho do lahve na přípravu šlehačky a dejte 2 bombičky. Nadýchané těsto nastříkejte do plastového kelímku s propíchnutým dnem a pečte 50 vteřin v mikrovlnce. Vzniklou „houbičku“ natrhejte na menší kousky a použijte na ozdobu. Salát z čočky beluga 50 g čočky beluga 15 g šalotky 20 ml olivového oleje 5 g másla pažitka čerstvý mletý pepř mořská sůl Čočku beluga uvařte a nechte okapat, najemno nakrájenou šalotku orestujte na olivovém oleji, přidejte čočku, lehce prohřejte, přidejte sůl, čerstvě mletý pepř, najemno nasekanou pažitku, máslo a odstavte z tepla. Květák 40 g květáku máslo Malé růžičky květáku pozvolna restujte na másle tak, aby byly „al dente“. Podávání ředkvička lístky popence šťavelu a žebříčku na zdobení

projít na článek

SRNČÍ FOIE GRAS TORCHON, květák, kdoulové pyré, vlašské ořechy, srnčí jus s čokoládou : Petr Fučík

(4 porce) Srnčí hřbet 200 g srnčího hřbetu Windsor 4 snítky rozmarýnu 2 kuličky jalovce 40 g beurre noisette 20 g oleje z vlašských ořechů slunečnicový olej a máslo na opékání Srnčí hřbet osolte, opepřete a zavakuujte do sáčku s rozmarýnem, naseka

projít na článek

VALENTÝN NA CVILÍNĚ 2024

Čtyřchodové Valentýnské menu na Cvilíně u prostřeného stolu s Krnovem jako na dlani. ČTYŘCHODOVÉ VALENTÝNSKÉ MENU VE STŘEDU 14.2.2024 Předkrm Wasabi tatarák z lososa na rýžovém papíru, avokádová pasta Hovězí carpaccio s bazalkovým pestem, rukola, oříšk

projít na článek

Zvěřinové speciality

Jelení kýta, kančí výpečky, kančí řízek nebo perlička - zvěřina prostě k podzimu patří . Již tradičně se i u nás na Baldovci můžete těšit na zvěřinové hody - a to již tento víkend 25. - 27. 11.

projít na článek

Odkazy

Zajímavé odkazy Ubytování Český Krumlov ubytování vhotelu vcentru města Český Krumlov Rozvoz jídel Praha, catering Praha Psací potřeby plnící pera, trojhranné pastelky, trojhrané voskovky registrace do katalogů Ubytování Vyšší Brod Kontaktní čočky, craz

projít na článek

Lehký bramborový salát

Co potřebujeme? 4 vejce 150 g mrkve sterilovaný hrášek 80 g celeru 80 g petržele 70 g cibule 1 kg brambor, varný typ A dijonská hořčice 160 g nakládaných okurek v láku 1 kelímek Smetanového bílého jogurtu šťáva z jednoho citronu petrželka sůl a pepř Po

projít na článek