Co potřebujeme? 4 vejce 150 g mrkve sterilovaný hrášek 80 g celeru 80 g petržele 70 g cibule 1 kg brambor, varný typ A dijonská hořčice 160 g nakládaných okurek v láku 1 kelímek Smetanového bílého jogurtu šťáva z jednoho citronu petrželka sůl a pepř Postup Brambory a zeleninu očistíme, oloupeme a uvaříme v silném vývaru. Vejce uvaříme natvrdo. Zeleninu po uvaření slijeme a necháme vychladnout. Poté si připravíme velkou mísu, kam nakrájíme všechnu zeleninu na kostičky, přihodíme nakrájené okurky, hrášek a cibuli najemno. Salát dochutíme směsí jogurtu, hořčice, soli, pepře, láku od okurek a citronové šťávy. Úplně na konci opatrně vmícháme nakrájená vejce a salát dáme do chladu odležet alespoň na 4 hodiny. Článek Lehký bramborový salát se nejdříve objevil na Choceňská mlékárna.
Nejlepší bramborový salát je samozřejmě pěkně uleželý, aby se mohly všechny chutě pěkně promísit, a proto ho připravuji vždy 23. prosince. Tento rodinný recept, připravuje jak moje babička, tak maminka. Za ta léta se dočkal i určité inovace v podobě kousk
VELIKONOČNÍ MENU BUDEME PODÁVAT OD 6.4.2023 DO 10.4.2023 OSTERMENU 3 dcl Špenátová polévka 69,-Kč 3 dcl Slepičí vývar sjarní zeleninou a babiččinými nudlemi 79,-Kč 100 g Vajíčkový salátek sjarní cibulkou a ředkvičkou 89,-Kč 130 g Velikonoční nádivka
projít na článekTento krásný recept pro vás připravila herečka a milovnice vína Markéta Hrubešová. K receptu si vybrala Sauvignon, nebo Chardonnay. Co budeme potřebovat na salát: 8 malých nových brambor, 200 g uzeného lososa, 4 vařená vejce na zálivku: vařený žloutek, 2
projít na článekTaky považujete stejně jako já a moje čtenářka Kateřina Vrána Nejedlá studený bramborový (majonézový) salát z ledničky k teplému smaženému kaprovi za trošku zvláštní jídlo? Nebo jste nad tím nikdy nepřemýšleli? Ať už jste nad tím přemýšleli nebo máte podo
Ingredience: Robi maso, brambory, řapíkatý celer cibule, cuketa, můžete dát i žampiony a baklažán(ten se nedává v případě, že máte problémy s ledvinama a máte artrozu, kurkuma, řervená paprika koriandr, česnek a koření rása nebo mahá. Osmažíte na ol.oleji
projít na článek