Pinzgauer Kasnocken sýrové halušky z Pinzgau

Pinzgauer Kasnocken - sýrové halušky z Pinzgau Pro milovníky halušek tu máme rakouskou verzi se sýrem z Pinzgau. Suroviny 400 g polohrubé mouky1 lžička soli3 vejce200 ml vodyosolená vřící voda2 polévkové lžíce másla1 ks středně velké cibule200 g sýra Bergkäse, výborný je také český pivní sýrpetrželová nať nebo pažitka Postup Nejprve si uděláme těsto na noky. Do mísy dáme polohrubou mouku, sůl a promícháme. Přidáme vajíčka, studenou vodu a pořádně zamícháme. Těsto nemusí být moc husté, aby šlo dobře protlačovat sítem na halušky. Necháme jej nyní 20 minut odpočívat.Do osolené vařící vody protlačujeme malé halušky. Když vyplavou na povrch, necháme je ještě 2-3 minuty povařit. Poté je scedíme a v cedníku propláchneme studenou vodou.Nyní na másle necháme zesklovatět cibulku ve větší nádobě a za stálého míchání do ní vmícháme na kostičky nakrájený sýr, tak aby se roztékal. Nyní do této hmoty přidáme halušky, aby se dostatečně obalily cibulovo sýrovou směsí a necháme prohřát. Na talíři ozdobíme náš výtvor nadrobno nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.V Rakousku samozřejmě se recept podle různých regionů odlišuje, tenhle recept se používá v kraji Pinzgau, tedy v místě kolem Kaprunu, Zell am See. Experimentovat můžete s různými druhy sýrů, raději aromatických smraďáčků, aby kasnocky měly ten správný šmak. Též se někdy do hotového pokrmu vmíchá domácí kysaná smetana a kasnocky se zapékají do zlatova v troubě. Další rakouské recepty Recepty Kaspressknödel knedlíčky se sýrem nejen do polévky Kaspressknödel knedlíčky se sýrem nejen do polévky Máte rádi polévky? Pak vyzkoušejte tuhle typickou rakouskou pochoutku! Na svahu za 6,50 Eur za porci, doma ... Přečíst Recepty Tyrolský Gröstl Tyrolský Gröstl Tyrolský Gröstl je tradiční rakouské jídlo na pánvi, které je obvykle vyrobené z vařených brambor a nakrájených kousků hovězího nebo vepřového masa. Suroviny ... Přečíst Recepty Tyrolské špekové knedle Tyrolské špekové knedle Tyrolské špekové knedle jsou v celém Rakousku velmi oblíbené. Podávají se v polévce (vývaru), jako příloha k zelí nebo k různým masům. ... Přečíst Článek Pinzgauer Kasnocken sýrové halušky z Pinzgau se nejdříve objevil na Apartmán Austria.

projít na článek

Tyrolský Gröstl

Tyrolský Gröstl Tyrolský Gröstl je tradiční rakouské jídlo na pánvi, které je obvykle vyrobené z vařených brambor a nakrájených kousků hovězího nebo vepřového masa.

projít na článek

Kaspressknödel knedlíčky se sýrem nejen do polévky

Kaspressknödel - knedlíčky se sýrem nejen do polévky Máte rádi polévky? Pak vyzkoušejte tuhle typickou rakouskou pochoutku! Na svahu za 6,50 Eur za porci, doma pro všechny.

projít na článek

Je žena bez dítěte stále ženou?

Zdánlivě individuální rozhodnutí, zda mít, či nemít děti, se v knize Mateřství stává společenskou, biologickou i politickou otázkou. V syrové zpovědi se autorka dotýká mnoha citlivých témat, která popisuje bez sebemenších zábran.

projít na článek

Vltavotýnské lahůdky vás zvou na koncert Olympic

Vážení zákazníci, Vltavotýnské lahůdky vás zvou na koncert kapely Olympic, který se uskuteční 30. července v třeboňském zámeckém parku. Kromě skvělé hudby legendární české kapely si můžete vychutnat plněné bagety, lahodné sýrové misky nebo čerstvé sendvič

projít na článek

Pochutiny k vínům

Přijďte si k nám vybrat z široké nabídky pochutin. Nabízíme různé druhy řeckých oliv ve skle i vakuované, také zvěřinové paštiky z rodinné konzervárny  Via Delicia nebo také sýrové speciality z Beskyd z firmy Milkefekt. Milovníkům sušených rajčat doporuču

projít na článek