Pistácie

Věděli jste, že pistácie je zhruba 10 m vysoký a asi 30 m široký keř, který kdysi nejspíše divoce rostl již před 9000 lety v suchých oblastech střední a západní Asie. Udává se, že čím zelenější plod, tím je kvalitnější. Jádro je ještě obaleno červenou slupkou, která se snadno odlupuje a má charakteristicky nasládlou chuť. I samotné jádro je nasládlé chuti a má typickou vůni. Zmínka o pistáciích se objevuje již v Bibli. Jákob je přinesl svým synům jako jednu z potravin na cestu do Egypta, kde měli nakoupit obilí pro hladovějící Palestinu.

projít na článek

Vánoční kakaové sušenky spistáciemi

Patří pistácie mezi vaše oblíbené ořechy? Pak je využijte také při přípravě vánočního cukroví. Hodí se na ozdobu a do krému. I na křehké rohlíčky. Jen pozor! Pistácie v tomto případě nesmí být solené. Dobrá zpráva je, že když si nepražených pistácií koupí

projít na článek