Kurkumin je přírodní barvivo sytě žluté až oranžové barvy. Dává jídlům mírně nahořklou a dřevnatou chuť. Záměrně zaměňován za drahý šafrán. Věrně nahrazuje žlutou barvu vajec u pečiva.
Současná databáze vědecké literatury PubMed nabízí o kurkuminu na 4500 článků. Přinášejí přesvědčivé doklady o protizánětlivém, protirakovinném a antioxidačním působení kurkuminu. Dokazují, že kurkumin má významné neuroprotektivní účinky. Mnoho studií byl
projít na článekJedná se o bílé krystalické sladidlo a zvýrazňovač chuti. Je cca 200x sladší než cukr, má jemně nahořklou chuť, která je potlačena kombinací s dalšími sladidly. Má schopnost zvýrazňovat sladivost dalších syntetických sladidel. Nemá žádné kalorie. Vyznačuj
projít na článekDřevostavby v České republice zažívají v posledních letech pozitivní trend, zejména v segmentu rodinných domů. Přestože je jejich podíl ve srovnání se zděnými domy stále nízký, očekává se, že se [...] The post Vývoj dřevostaveb v České Republice: Pozitivn
projít na článekO prospěšnosti kurkumy na lidský organismus toho bylo napsáno hodně. Dokonce i vědecká/lékařská obec je v tomto kupodivu za jedno se zastánci alternativních způsobů léčení a vzali kurkumin, účinnou látku obsaženou v kurkumě, na milost. Jak však dostávat k
projít na článek„Cítíte se sklesle ohledně svých vyhlídek?“ ptá se freelancerů na začátku článku Tom May a ukazuje, že uprostřed šera existuje nespočet pozitivních příběhů, které nám připomínají radost a naplnění, jaké přináší kreativní práce. Od vzrušení z hotových návr
projít na článek