Přestalo vám Zboží.cz měřit hodnotu konverze? Zbystřete!

V posledních týdnech jste na Zboží.cz mohli zaznamenat výpadek v měření obratů – a to i zpětně až k 1. 8. 2016. Pokud se to týká také vašeho e-shopu, zbystřete, pravděpodobně nezasíláte v konverzním kódu proměnnou totalPrice, kterou Zboží nově k uvádění „Hodnoty konverzí“ ve statistikách požaduje (s původním výpočtem, který pracoval s cenou u nabídky už Zboží.cz nepracuje). Jak opravit měření hodnot konverzí? Zasílejte v Základním konverzním kódu jak orderId (unikátní interní číslo objednávky), tak totalPrice (celková cena objednávky, včetně DPH, nákladů na dopravu a dalších souvisejících nákladů). Vzor Základního konverzního kódu Nejlépe uděláte, když budete používat také pokročilý kód měření konverzí. Pro Pokročilé měření konverzí Zboží.cz je třeba rozšířit a autorizovat informace ze Základního měření konverzí pomocí ověřeného požadavku z vašeho serverového/backend rozhraní (je tedy třeba nasadit oba kódy). Backendová volání jsou chráněná, autorizujete je pomocí tajného klíče, který naleznete v administraci po odsouhlasení obchodních podmínek pro Pokročilé měření konverzí. Proč nasadit Pokročilé měření konverzí Získáte více statistik a detailů o uskutečněných objednávkách, které vám pomohou zvýšit výkon vašeho e-shopu. Do budoucna třeba výpočet podílu nákladů na konverzích. Díky výhradně šifrovanému spojení a autorizaci pomocí neveřejného klíče jsou data spolehlivá a v bezpečí. Zjistí víc o provedené objednávce. Nejen že k ní došlo, ale i jaké zboží bylo zakoupeno. Více informací o konverzních kódech pro Zboží.cz naleznete v nápovědě. Článek Přestalo vám Zboží.cz měřit hodnotu konverze? Zbystřete! se nejdříve objevil na Trayto.

projít na článek

Proč a jak použít dvě znaménka mínus ve vzorci?

Použití dvou znamének mínus vedle sebe ve vzorci způsobí, že vzorec převede návratovou hodnotu "PRAVDA" na 1 a návratovou hodnotu "NEPRAVDA" na hodnotu 0.

projít na článek

★ ROZBALENO: Ušetřete díky zboží, které je bez obalu ★

Jak koupit kvalitní zboží za nejnižší cenu? Zkuste e-shopy, které nabízejí výrobky bez obalu! Nákup vysněného zboží bude pro vaši peněženku hračka. Jak přesně fungují obchody, kde pořídíte rozbalené zboží nejvýhodnější cenou na trhu?

projít na článek

Tipy na každý den - Psí intoxikace vodou

Psí intoxikace vodou: Nadměrný příjem tekutin jim může takto nenávratně uškodit Zvrací váš pes často? Zbystřete. Nemusí to být nutně tím, co snědl, ale kolik toho vypil. Psí...

projít na článek

Platíte za dopravu? Teď nemusíte!

Poplatky za dopravu při každém nákupu online? Pěkná otrava. Pokud rádi a často nakupujete na Mall, zbystřete. Na začátek jara si pro vás totiž připravili neobvyklý dárek v podobě dopravy zdarma na celý měsíc!

projít na článek

Cyklistika pro každého. Kde sehnat výbavu na horská kola?

Jste-li milovníci cyklistiky, zbystřete! Přinášíme vám základní informace o cyklistice, cyklotrasách a cyklistickém vybavení! Cykloturistika se u nás těší velké oblibě a stále vzrůstá. Spolu se začátkem letních prázdnin a vysokých teplot se silnice i cykl

projít na článek