Nejčastější příčina nedostatku hořčíku v lidském těle spočívá v příjmu stravy chudé na hořčík. Přitom není tak těžké najít potraviny, které obsahují dostatečné množství hořčíku. Je jen otázkou, jak je využít v každodenním jídelníčku. Jde například o produkty z celozrnné pšeničné mouky, artyčoky, ovesné otruby, mandle, kešu oříšky, dýňová semínka, banány a téměř všechny druhy fazolí.
Hořčík hraje důležitou roli v našem zdraví, účastní se totiž více než 300 enzymatických reakcí. Mezi příznaky nedostatku hořčíku můžeme uvést bolesti hlavy, svalové křeče, těžké menstruační křeče, zácpu, bolesti kloubů a zad. Testování nedostatku hořčíku
projít na článekProč by hořčík mohl být vašim klíčovým doplňkem proti úzkosti Úzkosti-mohou být jedním z příznaků nedostatku hořčíku? Příjem hořčíku je mezi Američany nízký. Má se za to, že je to částečně způsobeno velkým posunem od celozrnných k rafinovaným moukám. Stud
projít na článekMimo průhlednou rohovku je zdravé oko bílé. Proč se tedy někdy stává, že je oko více nebo méně červené? Stává se to vždy, když se oku děje něco nepřirozeného, nefyziologického. Když oko trpí. Příčiny i příznaky tohoto stavu mohou být různé. Jedno je však
projít na článekZávratě mají širokou škálu příčin. Například jde o vysoký krevní tlak, který může poškodit mozek, nebo jde naopak o příliš nízký krevní tlak, který má více příčin a zahrnuje například onemocnění srdce, poruchy krevní srážlivosti způsobující anémii a nežád
projít na článekPříčin deprese je veliké množství a v současnosti je obtížné, ne-li nemožné, určit, která z příčin stojí za depresí u konkrétního člověka. U někoho je více ve hře dědičnost, u jiného situace v původní rodině, další pak byl v průběhu života vystaven řadě t
projít na článek