PROBLEMATIKA RAFINOVANÝCH POTRAVIN

Rafinované potraviny oslabují slinivku, což vede k hypoglykémii. Tento stav nastává ve chvíli, kdy slinivka není schopna udržovat ná­ležitou hladinu krevního cukru. Vysoce zpracované potraviny totiž do krevního řečiště uvolňují cukr mnohem rychleji, než se s ním tělo dokáže vypořádat. Prudké zvýšení hladiny cukru v krvi stimuluje slinivku k intenzivní tvorbě inzulinu, který hladinu krevního cuk­ru prudce srazí. Výsledkem je nedostatek energie, který člověka nutí jist další cukr, aby se hladina krevního cukru znovu zvýšila, a tím se začarovaný kruh uzavírá.

projít na článek

Kniha: TUČNÉ SUPERPOTRAVINY A OLEJE

Kvalitní a zdravé tuky jsou přitom nejdůležitější živinou v naší stravě.  MUDr. David Frej přesvědčivě dokazuje, že epidemii cukrovky, obezity, nemocí srdce a dalších civilizačních nemocí způsobila propagovaná nízkotučná strava s převahou nezdravých tuků,

projít na článek

POTRAVINY, KTERÉ JÍME

Pokud se však podívám na kvalitu potravin, někdy si říkám, že bych chtěl dát ochutnat svým dětem to, co se tu před těmi dvaceti léty jedlo. Nabídka potravin, které jsou teď            v obchodech, je skutečně rozmanitá. Na straně druhé se za touto rozman

projít na článek

CA MORAVIA MAGNA Vlastimil Krejčí

Zdravotní problematika, pobyty u moří Specializace (destinace) Francie Chorvatsko Itálie

projít na článek

FARMÁŘSKÉ PRODEJNY - ČESKÝ GRUNT

Český grunt je síť malých prodejen potravin (kamenná alternativa farmářským trhům), kde se zaměřují na striktní výběr kvalitních potravin od středních a malých výrobců a farmářů. Můžete si zde zakoupit výhradně české produkty z ekologických farem a altern

projít na článek

Krůta u společného stolu

Přelom loňského a letošního roku je vyvrcholením mnoha příležitostí a důvodů k přípravě vynikajících rafinovaných pokrmů. Kulinářství je velmi kreativní sféra, ve které můžeme dát volnou ruku své představivosti a fantazii. Členové domácnosti a hosté určit

projít na článek