Pšeničné otruby obsahují hodně proteinů, tuků, vitamínů a minerálů, lidé je však v současné době příliš nekonzumují. Je to zejména proto, že velkou část otrub tvoří vláknina (cca 43 %), která se skládá z celulózy, hemicelulózy a ligninu, látek, kvůli nimž pak mají tvrdou, dřevnatou konzistenci.
(tisková zpráva) Praha, 13. ledna 2017 World Beer Idol 2017 zná svého vítěze. Stal se jím Imperial Russian Stout ze španělského pivovaru Cervezas Arriaca! První lednový víkend se v rodinné atmosféře Zichoveckého pivovaru a Továrna Slaný uskutečnil 2. ročn
projít na článekCeliakie je celoživotní autoimunitní onemocnění způsobené nesnášenlivostí lepku (glutenu). U lidí s touto nesnášenlivostí dochází působením lepku k rozvoji autoimunitního zánětu sliznice tenkého střeva, který vede k destrukci slizničních klků a mikroklků
projít na článekRecept na Bretonské palačinky: Galettes bretonnes Bretonské palačinky, jedno z mých nejoblíbenějších francouzských jídel, má nekonečně variant, je rychlé a vždy chutná skvěle! Přiznám se, že naše děti si chvilku na chuť pohankové mouky musely zvyknout.
projít na článekBritský Národní výzkumný ústav pro výživu a stravování zjistil, že do našich dětí ve skutečnosti napumpujeme velké dávky cukru ještě před tím, než ráno vyletí ze dveří – celou polovinu jejich denní dávky. Ne nadarmo stanovily Světová zdravotnická organiz
projít na článek