Půst: objevte sílu očisty pro tělo i ducha

Půst je praxe, která přetrvává v historii lidstva jako způsob pročištění těla i mysli. Ačkoli může zpočátku působit náročně, jeho benefity jsou nevyčerpatelné. Přemýšlejte o půstu jako o cestě, na níž ztrácíte pouze věci, které už nepotřebujete, a objevujete to, co je skutečně podstatné. Protože cvičení a způsob stravování jde ruku v ruce, tak tentokrát se zaměříme právě na téma půstu. Proč držet půst největší benefity Očista těla: půst je jako osvěžující sprcha pro vaše tělo. Umožňuje mu odpočinout si od trávení a soustředit svou energii na regeneraci buněk. Po období půstu se mnozí cítí vitalizovaní a plní energie. Osvobození myšlenek: omezíte nejen příjem potravy, ale také hluk myšlenek. Půst není jen o fyzickém zdraví, ale také o mentálním uklidnění a naladění. Moderní spiritualita: mnoho duchovních tradic spojuje půst s duchovním růstem. Je to čas pro meditaci a spojení se s sami se sebou. Zlepšení kvality života: zdá se to protichůdné, že omezení jídla by mohlo zlepšit kvalitu života, ale mnoho lidí, kteří drží pravidelný půst, uvádí, že se cítí lépe, mají lepší spánek a vyšší úroveň energie. Druhy půstů vyberte si ten nejvhodnější pro vás Úplňkový půst: spočívá v půstu na den úplňku, který je spojen s energií a sílou. Další úplněk nás například čeká v neděli 21. dubna. Je to čas pro očistu těla a mysli a naladění se na pozitivní změny ve svém životě. Přerušovaný půst: tento typ půstu zahrnuje cykly jídla a půstu. Například můžete jíst pouze během určitých hodin dne a půst zůstává zbytkem času. Nejoblíbenější je verze 16 hodin pro půst a 8 hodin pro jídlo (samozřejmě nejíme celých 8 hodin:-) Detoxikační půst: specializuje se na konzumaci pouze určitých druhů potravy nebo nápojů, které pomáhají tělu odplavit toxiny a škodlivé látky. Například pití čerstvých ovocných nebo zeleninových šťáv. Postní půst: spočívá v omezení nebo úplném vynechání určitých druhů jídla nebo nápojů po určitou dobu. Často je spojen s náboženskými tradicemi a naši předci jej velmi dobře znali a praktikovali. Například 46denní půst od Popeleční středy do Bílé soboty. Většinou se nejí maso a nepije alkohol. Půst není jen o vynechání jídla, ale je to příležitost pro naše obnovení a očistu. Ať už si vyberete kteroukoli formu půstu, je důležité naslouchat svému tělu a respektování jeho potřeb. Nedoporučujeme také držet náročné půsty bez konzultace s vaším lékařem. Další tipy na cvičení i stravu na Facebooku a Instagramu Contours. Ráda byste udělala něco více pro vaše zdraví? Vyzkoušejte si členství na TÝDEN ZDARMA. Vaše Contours

projít na článek

Trénujte jako vrcholoví sportovci a objevte sílu plavání

Voda je mocná a uzdravuje. A neplatí to pouze pro pití léčivých pramenů. Také pobyt ve vodě a plavání tělu neskutečně prospívají. Voda nadnáší a kostře i svalům uleví od neustálého souboje s gravitací, který na souši svádějí vestoje, vsedě i vleže. Zárove

projít na článek

Objevte léčivou sílu tří nejoblíbenějších minerálních kamenů

Minerální kameny jsou v posledních letech velmi oblíbené jako módní doplňky outfitů. Náramky, náušnice, prsteny mají nejen estetickou funkci, jejich energie může pozitivně ovlivnit zdraví, náladu, smýšlení. Akvamarín S barvami oceánu se akvamarín řadí k n

projít na článek

Jak je to s tím "Chyť a pusť..?"

Vody českého internetu na konci srpna rozvířil i odemčený článek z časopisu Rybářství, který se zabývá tématem "chyť a pusť" a případnou mortalitou zpět puštěných ryb.

projít na článek

Půst – obnova těla i duše

Půst není jen o tom, že nebudeme jíst a budeme proto štíhlí. Lidé dodržují půst také proto, aby byli zdraví, očištění, a zbavili se lpění na materiálních formách života. Ale již ve starověku lidé věděli, že když budou štíhlí, dožijí se vyššího věku. Tuto

projít na článek

Když se z půstu stane životní styl

· Velcí filosofové, učitelé i proroci v dávné i méně dávné minulosti se postili. I Pythagoras žádal od svých žáků, aby dříve, než je zasvětí do svého učení, vykonali třiceti denní půst. · Budha a další postavy dějin doporučovali svým učencům periodické hl

projít na článek