Řapíkatý celer a naše zdraví

Kouzlo řapíkatého celeru jsem objevila před pár lety. Obecně mám celer ráda a tenhle „stonkový“ mně připadal chutově velmi jemný a brzy se stal nedílnou součástí mých zeleninových salátů. Na první pohled se může jevit jako nevýrazná a v zásadě nezajímavá zelenina, ale opak je přátelé pravdou. Já jsem ho začala zkoumat více ve chvíli, kdy jsem před 2 lety přečetla knihu od Antony Wiliama Léčivá síla ovoce a zeleniny a to, co jsem si o něm přečetla a pak četla zkušenosti lidí, kteří šťávu zařadili pravidelně do jídelníčku, mě nadchlo. Podle Anthony Wiliama (který je mystický léčitel a medium) drtivá většina našich chronických zdravotních obtíží vyplývá z toho, že naše tělo je chronicky osídleno a průběžně atakováno stále agresivnějšími mutacemi různých virů (no, právě v téhle době o tom něco víme, že…). On jako původce našich obtíží vidí především EB virózu (nám známou jako mononukleózu), která často proběhne při primární infekci nepozorovaně a následně zůstane „usídlená“ někde v našem těle a v momentě fyzického či psychického oslabení zaútočí. Postupně pak mutuje do stále agresivnějších forem a protože bývá chronicky usídlena v nervovém systému, může „vyrábět“ různé příznaky a různé nemoci včetně tolik diskutovaných autoimunit. Obecně kombinaci EB virozy a herpetických viroz Antony považuje (spolu s těžkými kovy v našem těle) jako příčinu prakticky všech chronických zdravotních problémů. A co že to tak zázračného řapíkatý celer umí? Je to potravina s velmi silnými protizánětlivými účinky – umí „vyhladovět“ v našem těle bakterie, plísně i viry a odvést jejich toxiny z těla ven Je to zásaditá potravina, která výborně neutralizuje kyselost v našich střevech Obsahuje klastrové sodíkové soli, které čistí naše játra a odstraňují toxické kyseliny z orgánů Obsahuje enzymy a koenzymy a tím podporuje trávicí procesy Zvyšuje hladinu kyseliny chlorovodíkové v žaludku a tím zlepšuje trávení potravy (především bílkovin) v tomto orgánu Takže i já jsem šťávu z řapíkatého celeru začala pravidelně pít. Jsem totiž pořád svým založením ten zdravotník „hnidopych“ a tak si potřebuji věci v praxi vyzkoušet, než je někomu doporučím. A výsledek? Přestože neřeším nějaké zdravotní problémy, stravuji se rozumně a dlouhodobě jím zelené potraviny, cítím, že mám víc energie, což právě v tomto jarním (a covidu plném) období člověk opravdu ocení .

projít na článek

Zdravý celer

Již ve starém Egyptě byl celer používán jako koření, ale především jako přírodní afrodiziakum. V lidovém léčitelství je celer chronicky známý pro svůj blahodárný vliv na mužskou potenci. Jeho léčebné účinky ale výrazně přesahují tuto tradiční pověst.

projít na článek

Cesta ke zdraví

Na své nemoci si zaděláváme velmi dlouho, stejně tak dlouho pak usilujeme o své zdraví. Kniha cesta ke zdraví uvádí receptury, které umožní zlepšení vašeho zdravotního stavu využitím přírodních, lehce dostupných složek bez chemických složek. Cesta ke zdra

projít na článek

Osvěžte hubnoucí jídelníček rajčatovou šťávou

Hubnutí bez zeleniny nejde. Je ale zelenina a zelenina. Pokud bychom ze zeleniny jedli jen brambory nebo kukuřici, zhubli bychom jen těžko. Oproti tomu okurky, saláty, brokolice či rajčata jsou při hubnutí lepšími pomocníky.  Třeba rajčata mají hned někol

projít na článek

Zhubněte jednou provždy 2

Jedná se o nové doplněné vydání bestselleru Mgr. Antónie Mačingové. Podle autorky knihy každé přijaté sousto rozhoduje o našem budoucím zdraví, pocitech, vzhledu. Stejně tak naše současné zdraví, pocity a vzhled jsou následkem předcházejícího způsobu stra

projít na článek

Alergie na nikl

Nikl je prvek, který byl pojmenován po zlém skřítkovi Nickelovi. Nikl je kov, který se nachází v našem těle jen v množství asi 10 mg. Člověk tento prvek přijímá potravou v malém množství, které je nezbytné pro jeho zdraví. Nízké koncentrace niklu v těle n

projít na článek