Někteří tento název možná znají jen z filmu o myších od Disney. Myši v něm připravovali tento blíbený venkovský zeleninový guláš. Hlavními surovinami jsou cuketa, lilek, červená a žlutá paprika, rajčata a cibule. Můžete však přidat i další oblíbenou zeleninu, která vám zrovna roste na zahradě. Ratatouille pochází z Provence, což je region vyznačující se středomořskou kuchyní, aromatickými bylinkami a spoustou zeleniny. Pokud byste váhali s výslovností, je to jednoduše ratatuj. Tak jdeme na to Nemusíte se bát, i když má pokrm honosný název, jeho příprava je velice jednoduchá a za pouhých 20 minut ho budete mít připravený do trouby. Budete potřebovat Lilek – Jen jeden dodá tradičnímu receptu na ratatouille pěknou fialovou barvu. Cuketu – Vezměte 2 a nakrájejte je, abyste přidali více barvy. Rajčata – nakrájená. Drcená rajčata – na omáčku. Mrkev – nastrouhaná, jde do omáčky. Stroužky česneku a cibule – které omáčce dodají tu správnou chuť. Sůl a pepř Sušené bylinky – budete potřebovat bazalku a petržel pro zvýraznění přirozené chuti zeleniny. Olivový olej – typický tuk potřebný k orestování cibule a česneku. Nejprve si předehřejte troubu na 190° a mezitím začněte na sporáku opékat cibuli, česnek a mrkev, dokud nezměknou. Poté přidejte drcená rajčata, koření a vařte 15 minut. Ochutnejte, zda je koření v omáčce vyvážené a jakmile máte omáčku hustou, nalijte ji do zapékací mísy. Do té také postupně vyskládejte plátky připravené zeleniny do kruhového vzoru a potřete olivovým olejem. Celou parádu zakryjte a pečte, dokud nebude hotová. Tipy a triky Perfektní ratatouille závisí na čerstvosti zeleniny. Proto si dejte čas a vyberte tu nejčerstvější. Zeleninu krájejte co nejvíce rovnoměrně, abyste tak zajistili rovnoměrné vaření. Zapékací mísu přikryjte. Jen tak se vám vršek nepřipálí. Servírujte s ratatouille i chleba. Všichni si ho s omáčkou vychutnají. Pokud jste milovníci masa, připravte pokrm s klobásou chorizo. The post Recept na nejlepší ratatouille appeared first on Lastfashion.cz.
Přijde Vám to jako nesmysl? Péct kočce sušenky? Poslední dobou je velkým hitem péct domácí pamlsky pro naše psí miláčky, ale proč by o tuto výhodu měli být ochuzeny naše domácí kočičky? Stejně jako u jiných pokrmů, má největší výhodu v přípravě domácích p
projít na článekRecept na oleji osmažíme pór a pridáme: • 3 mrkvy • 3 petržleny • 1 zeler • soľ • vegetu • karfiol • prípadne feferónku zalejeme vodou a pridáme: • 1 papriku • 1 cibuľu • ozdobnú zeleninu polievku necháme variť, dochutíme a pridáme sl
projít na článekV jedné misce s 55 gramy pampeliškových listů najdete až 535% potřebné denní dávky vitaminu K a 112% vitaminu A. To vše jsou fakta známo o pampelišce už celé roky. Zázračný čaj Výzkum provedený na kanadské univerzitě ve Windsoru dal naději i onkologický
projít na článekZde mám pro vás recept na nejsilnější přírodní antibiotikum. Recept je ze středověku. Jedná se o silné čistící antibiotikum, které ničí Gram pozitivní i Gram negativní bakterie. Přípravek má též mimořádně silný antivirový a protiplísňový účinek, zlepšuje
projít na článekCESTO • 500 ml vlažnej vody • 2 malé lyžičky sušeného droždia • 1 malá lyžička medu • 800 g hladkej múky • 1 malá lyžička soli • 1 polievková lyžica olivového oleja • 1 strúčik cesnaku • štipka mletej rasce Cesto necháme v chladničke 24 hodín
projít na článek