Retro kvíz: Vybavíte si nezdravá instantní jídla socialismu? Test odhalí, jakou máte dlouhodobou paměť

Pod heslem „Plná zaměstnanost” byly po roce 1948 platy nastaveny tak, aby běžná rodina nemohla vyjít s jedním příjmem. Bylo tak nutné, aby žena nastoupila do práce. Zatímco u mužů se nic nezměnilo, jejich polovičky přišly o čas. Aby zvládly i druhou směnu doma, objevily se polotovary.

projít na článek

Kvíz pro pamětníky socialismu: Jakými bankovkami jsme tenkrát platili? Lidé nad 45 let ho musí zvládnout!

Měly povznést uměleckého ducha a propagovat režim. To byly mince a bankovky, vydávané za socialismu. Kromě historických osobností se na nich totiž objevovaly také výjevy z každodenního života dělníků, rolníků a dalších pracujících vrstev společnosti. Pama

projít na článek

Kvíz: Ve kterém klasickém českém filmu zazněla tato památná věta? Jestli spletete víc než 3, jste ostuda

Zatímco některé filmy se proslavily skvělými hereckými výkony nebo výjimečnou režií, jiné se staly nezapomenutelnými díky svým vtipným hláškám. Ty jsou dnes součástí naší kultury i běžné konverzace. Vybavíte si ty nejpopulárnější?

projít na článek

Rychlý zábavný kvíz na trénink postřehu a procvičení mozku: Najdi 3 šestky do 8 vteřin! Chytří to dají!

Pokud máte bystrý postřeh a rychle vám to pálí, pak rozhodně nikam neodcházejte. Přinášíme vám jedinečný kvíz, se kterým dokonale potrénujete své kognitivní funkce. Najdete na obrázku 3 šestky?

projít na článek

test test test

Test test test. Článek test test test se nejdříve objevil na stolzed.cz.

projít na článek

Kvíz na cvičení postřehu: Najdi na stoletém strašidelném obrázku 6 tváří! Do 10 vteřin to zvládne génius

Pokud máte bystrý postřeh a všímat si nejmenších detailů vám nečiní žádné potíže, pak rozhodně nikam neodcházejte. Přinášíme vám jedinečný test postřehu. Najdete na strašidelném obrázku 6 skrytých tváří?

projít na článek