Kvíz pro pamětníky socialismu: Jakými bankovkami jsme tenkrát platili? Lidé nad 45 let ho musí zvládnout!

Měly povznést uměleckého ducha a propagovat režim. To byly mince a bankovky, vydávané za socialismu. Kromě historických osobností se na nich totiž objevovaly také výjevy z každodenního života dělníků, rolníků a dalších pracujících vrstev společnosti. Pamatujte si na ně?

projít na článek

Filmový kvíz: Pokud nepoznáte záběr z tohoto starého klasického filmu, styďte se. Milují ho všichni Češi

O tomto filmu se říká, že by obstál i v Hollywoodu. Patří mezi nejoblíbenější snímky ze třicátých let, a jestli vůbec právě tento není tím nejoblíbenějším. Dodnes na něj nedá spousta diváků dopustit, a to se rozhodně nejedná jen o pamětníky. Poznáte, o kt

projít na článek

Kvíz na cvičení postřehu: Najdi 3 rozdíly mezi obrázky karet. Lidé se zdravým mozkem to dají do 10 sekund

Jak jste na tom s bystrým úsudkem a logickým uvažováním? Zvládli byste kvíz na cvičení postřehu? Pokud myslíte, že ano, rovnou si zkuste ten náš. Najdete na obrázcích karet 3 rozdíly?

projít na článek

Kvíz pro milovníky klasiky: Poznejte film s Burianem! Napovíme: Do Baarové se zamiloval tenkrát doopravdy

Martina Friče jsme zvyklí vídat spíše v profesi režiséra, Theodora Pištěka zase v pozici návrháře kostýmů. V tomto filmu si ale střihli důležité role a Vlasta Burian s Lídou Baarovou dokonce dvojrole. Československá komedie tehdy slavila obrovský úspěch.

projít na článek

Next Project: AZ Kvíz

The Ad for Fanta is almost done and here comes the next project: a brand new intro (and inner graphics) for the cult TV game, AZ Kvíz. Lets play!

projít na článek

Retro kvíz: Vybavíte si nezdravá instantní jídla socialismu? Test odhalí, jakou máte dlouhodobou paměť

Pod heslem „Plná zaměstnanost” byly po roce 1948 platy nastaveny tak, aby běžná rodina nemohla vyjít s jedním příjmem. Bylo tak nutné, aby žena nastoupila do práce. Zatímco u mužů se nic nezměnilo, jejich polovičky přišly o čas. Aby zvládly i druhou směnu

projít na článek