Silná koruna zlevňuje ojetiny ze zahraničí

Euro je vůči koruně nejlevnější za téměř 14 let. Jen za posledních 30 dní ztratilo dle údajů ČNB celou jednu korunu. Dovoz automobilu ze zemí eurozóny díky tomu skokově zlevnil zhruba o 4 %. Na ojetině v ceně půl milionu korun zákazník ušetří přibližně 20 tisíc. Měnový kurz tak zvrátil trend zdražování ojetých vozů, ale pouze dočasně.

projít na článek

Nákup vozidla ze zahraničí - jaký je postup

Nákup nového vozu bývá často otázkou nervů a předcházet mu musí jasné stanovení priorit. Zachovat si chladnou hlavu je ještě důležitější při nákupu ojetiny. Někdy jsou ale požadavky na vůz tak specifické, že v tuzemsku téměř není možné takový vůz sehnat.

projít na článek

Test ojetiny: Opel Zafira Úspěšné a praktické MPV

Jedním z vůbec nejúspěšnějších MPV je bez pochyby německý Opel Zafira. Dokáže přepravit až sedmičlennou posádku a vyjel i ve sportovně střiženém provedení OPC.

projít na článek

Letní brigáda v zahraničí: Kde ji sehnat a jak vybrat tu nejlepší?

Letní brigáda v zahraničí je skvělý způsob, jak poznat novou zemi a její kulturu mnohem hlouběji, než jen jako turista. Zlepšíte své jazykové schopnosti a získáte nové přátele z celého světa, které potom můžete navštěvovat. Práce v zahraničí pozvedne váš

projít na článek

Česká měna je nejsilnější za posledních 11 let

I když už tak úplně neplatí, že silná koruna = silná ekonomika státu, přesto je síla měny jistým ukazatelem toho, jak se zemi daří. Devízy (sice dalekosáhle, ale přesto) ovlivňují ekonomiku jednotlivých států, což pro nás znamená, že se stáváme ideálními

projít na článek

Test ojetiny: Ford Galaxy Jednoduchá technika a nízké ceny

První generace rodinného MPV Ford Galaxy potěší úspornými turbodiesely a solidním jízdním projevem. Pozor ale na korozi, která obvykle ukončuje život tohoto vozu.

projít na článek