SLEDUJETE ZNAČKY NA PLASTU Z KTERÉHO JÍTE?

Jestli si chcete zachovat zdraví, musíte věnovat náležitou pozornost trojúhelníkům na spodku plastových lahví, které používáte. Zvláště se zaměřte na číslo uprostřed trojúhelníků. Každé takové číslo totiž představuje jiný druh chemické látky, ze které je daná láhev vyrobena. A nezřídka je zatím informace, která vás možná nemile překvapí.. obezřetnost je na místě.

projít na článek

KAŽDÝ TÝDEN ZKONZUMUJEME V KONTAMINOVANÉ VODĚ A JÍDLE ASI 5 GRAMŮ PLASTU

Odhaduje se, že každý týden ve vodě a jídle zkonzumujeme asi 2000 částic mikroplastů. Dohromady to znamená přibližně 5 gramů plastů, tedy stejné množství, které najdete v běžné kreditní kartě.

projít na článek

Mohutný požár výrobny plastů v Chorvatsku znečistil vzduch, lidé nevycházejí

Kvůli mohutnému požáru ve výrobně plastů na východě Chorvatska se dnes z této části země šíří oblak toxického dýmu, který přiměl úřady doporučit lidem nevycházet ven. Silný vítr navíc žene mrak černého dýmu z města Osijek na jih a podle místní samosprávy

projít na článek

Kam s plasty? Čína omezuje dovoz odpadu, čeští zpracovatelé ho nemají kam udat

Řada českých měst řeší problémy s plastovými odpadky. Firmy, které je odvážejí k dalšímu zpracování, teď nemůžou odpad udat. Na trhu je ho totiž nadbytek a výkupní ceny plastu výrazně klesají. Hlavním důvodem je omezení dovozu vytříděných plastů do Číny.

projít na článek

Navrhované změny v novém nařízení EU o obalech by mohly způsobit tsunami plastů

Evropský parlament a řada projednávají návrh nového nařízení o obalech a obalových odpadech, které má stanovit nové cíle pro budoucnost evropského obalového průmyslu. Český průmysl vlnité lepenky tyto cíle podporuje,... Článek Navrhované změny v novém nař

projít na článek

4. výročí Freelancing.eu

Naše sesterská komunita Freelancing.eu dnes slaví 4. narozeniny. Pokud rádi sledujete anglické novinky o podnikání nejen v Evropě, tady si můžete přečíst výroční shrnutí. Přihlásit si můžete taky náš anglický newsletter — stojí za odběr!

projít na článek