Smažený celer

Celer je poměrně velká a nepříliš vzhledná zelenina, ze které však můžete vykouzlit vynikající pokrmy. V průběhu roku lze prakticky kdykoliv koupit celer skladový. Prodává se bez natě a má osekané kořeny ve spodní části. V létě a na začátku podzimu je pak dostupný i celer sezónní, ten se prodává s natí a často i v menších velikostech. Sezónní celer je jemnější, část povrchu má zbarvenou dozelena, dužina je panensky bílá a vůně je výraznější. Nikdy si ho tedy v aktuální sezóně nenechte ujít.

projít na článek

Pěstování celeru

Celer používali již staří Egypťané, k nám do Evropy se dostal v 17. století, v dnešní době je pěstování této zeleniny známé po celém světě. U nás se nejvíce pěstuje celer bulvový, méně pak řapíkatý a listový, ten je ve větší oblibě spíše v jižních zemích.

projít na článek

NASKLADNĚNÍ: Hovězí vývar se zeleninou (2 porce) - 600g

Kuřecí vývar se zeleninou a masem (2 porce) Popis: Silný, pomalu tažený vývar s kousky masa a kořenové zeleniny. NÁŠ TIP! Polévku můžete doplnit nudlemi, vašimi oblíbenými polévkovými těstovinami nebo kapáním (zavářkou). Zahřeje a posílí vždy, kdy

projít na článek

NASKLADNĚNÍ: Rajská s hovězím (2 porce) - 600g

Rajská s hovězím masem (2 porce)  Popis: Libové plátky hovězího masa dušené v omáčce z kořenové zeleniny, cibule a rajčatového protlaku. Omáčka je dochucena divokým kořením a skořicí. Složení: hovězí maso přední (31 %), hovězí vývar (

projít na článek

NASKLADNĚNÍ: Kuřecí vývar se zeleninou (2 porce) - 600g

Kuřecí vývar se zeleninou (2 porce)  Popis: Základem polévky je pomalu tažený vývar s kvalitní kořenovou zeleninou a kousky libového kuřecího masa. NÁŠ TIP! Polévku můžete doplnit nudlemi, vašimi oblíbenými polévkovými těstovinami nebo kapá

projít na článek

AKCE: Svíčková na smetaně (2 porce) - 600g

Svíčková na smetaně (2 porce)  Popis: Lahodná smetanová omáčka z kořenové zeleniny a divokého koření, s křehkými plátky zadního hovězího masa špikovaného voňavou slaninou. Složení: hovězí maso zadní (31 %), hovězí vývar (voda, hovězí maso

projít na článek