Dnes se podíváme na italskou klasiku všech klasik, spaghetti carbonara. Je to jedno z mých nejoblíbenějších italských jídel. Skládá se ze 4 surovin, takže si dejte práci a použijte ty nejlepší suroviny jaké si můžete a chcete dovolit. 250g čerstvých špaget já mám nejraději čerstvé. Jsou vařené za 2 minuty a chutnají lépe 2 žloutky 50g parmezánu ideálně Parmagiano Regiano nebo Grana padano 150g pancetty nezaměňovat za anglickou, nevaříme šunkofleky Olivový olej jen kapku, slouží jen na rozjetí pancetty, ta už se pak postará o zbytek Sůl, pepř Do hrnce si dáme vařit vodu na těstoviny a pořádně jí osolíme. Nebojte se, Italové říkají, že voda na pastu má být slaná jako moře. Osobně myslím, že myslí spíše Středozemní než Mrtvé. Pancettu nakrájíme na nudličky a orestujeme jí na kapce olivového oleje. V misce si smícháme dva žloutky, sůl, pepř a přidáme parmezán. Tohle je chvíle, kdy někteří přilejou i pár lžic smetany. Já osobně mám raději přidat následně do pánve pár lžic vody z těstovin. Udělají nám krásnou krémovost. Nakonec vše dobře smícháme, nandáme na talíř, ozdobíme parmošem a bazalkou a podáváme. Dobrou chuť
Dotaz: Dobrý den, mám prosbu, potřebovala bych recept na domácí výrobu nápoje z Aloe. Mám metabolický syndrom, to znamená vysoký tlak, cukrovku a cholesterol. Slyšela jsem že nápoj z Aloe je úžasný. Děkuji za recept.
projít na článekDotaz: Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné účinně předcházet rýmě a nachlazení a také, zda je možné rychle se vyléčit? Existuje nějaký osvědčený recept? V práci se kolem mne pohybuje většina nastydlých kolegů a já se nemohu rýmy zbavit už druhý
projít na článekI když nepochází z našich krajů je zázvor neocenitelným pomocníkem při léčbě nachlazení a dalších souvisejících nemocí. Nejčastěji ho známe v podobě zázvorového čaje, ale recept na zázvorový sirup není také vůbec složitý, a za vaši námahu vás odmění snadn
projít na článekDnes 1. ledna 2013 zač n soutěž ve spolupr ci s HaVita.cz Soutěž se o 3 ceny pro prvn 3 m sta, kter pro v s věnoval e-shop HaVita.cz 1.m sto - Bezlepkov jablečn kroužky, 3x bezlepkov proteinov tyčinka Seitenbacher a bezlepkov instantn ze
projít na článekKdyž se letní prázdniny překlopí do druhé poloviny, v přírodě vidíme mohutné zrání všeho, co nám nabízí. Nevím jak vy, ale my letos, stejně jako vloni, ve velkém trháme, sušíme, zavařujeme, kvasíme… máme potřebu zužitkovat vše, co na zahradě vyrostlo. Nak
projít na článek