I když nepochází z našich krajů je zázvor neocenitelným pomocníkem při léčbě nachlazení a dalších souvisejících nemocí. Nejčastěji ho známe v podobě zázvorového čaje, ale recept na zázvorový sirup není také vůbec složitý, a za vaši námahu vás odmění snadným užíváním a dlouhou skladovatelností. Jde vlastně o oddenek stejnojmenné rostliny, používané především v čínské a indické kuchyni. Historie jeho použití přesahuje 3 000 let. Využívá se i při léčbě mnoha chorob nebo jako univerzální tonikum pro podporu vitality a zdraví. Proč právě zázvor? Toto užitečné koření obsahuje celou řadu účinných a prospěšných látek. Zdrojem ostré chuti a štiplavosti jsou gingerols The post Recept na zázvorový sirup appeared first on Zdravilek.cz - cesta ke zdraví.
Javorový sirup vyniká především chutí, která je výrazná, ořechovo-medová, a buď si ji zamilujete, nebo javorový sirup opravdu nebude nic pro vás. Na rozdíl od cukru obsahuje pouze 65 % sacharózy (bílý cukr obsahuje 99 %). A právě tento fakt činí javorový
projít na článekBez černý je skvělým přírodním pomocníkem při nachlazení. Vyrobit si můžete domácí bezový sirup. Při správném skladování v chladu navíc vydrží sirup i několik měsíců. Ingredience: Bezové květy 2 kg cukru 2 citróny 1 pomeranč 2 litry vody (z kohoutku přev
projít na článekZázvor je původem z Asie, dnes se pěstuje v jihovýchodní Asii, západní Africe a karibské oblasti. V Česku je zázvor možné snadno sehnat ve všech větších obchodech, supermarkety počínaje. Zázvor je možné konzumovat v mnoha různých podobách: zázvorový čaj,
projít na článekSirup z jehličí posiluje náš organismus a je doslova jarním životabudičem. Mladé výhonky jehličí byly vyžívány stovky let a obsahují řadu užitečných látek od vitamínu C až po některé minerály a silici. Nejčastěji se používají ve formě sirupu, ale zázraky
projít na článekDotaz: Dobrý den, mám prosbu, potřebovala bych recept na domácí výrobu nápoje z Aloe. Mám metabolický syndrom, to znamená vysoký tlak, cukrovku a cholesterol. Slyšela jsem že nápoj z Aloe je úžasný. Děkuji za recept.
projít na článek