Bez černý je skvělým přírodním pomocníkem při nachlazení. Vyrobit si můžete domácí bezový sirup. Při správném skladování v chladu navíc vydrží sirup i několik měsíců. Ingredience: Bezové květy 2 kg cukru 2 citróny 1 pomeranč 2 litry vody (z kohoutku převařenou) Postup: Květy naplníme nádobu, ve které sirup připravujeme. Proložíme plátky citrónu a zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené. Necháme macerovat do druhého dne. Přecedíme a přidáme cukr. Míchat můžeme za studena nebo lehce zahřát (NEVAŘIT!), než se cukr rozpustí. Ještě přidáme vymačkanou šťávu z jednoho pomeranče. Už pouze slijeme do lahví. The post Sirup z černého bezu appeared first on Recepty Ládi Hrušky.
Bezinky, konkrétně poddruhy Sambucus nigra a Sambucus canadensis, jsou velmi užitečné v boji s nachlazením, chřipkou a virovými infekcemi. Z bezinek můžete vyrobit bezinkový sirup, želé a další báječné dobroty. My vám dnes nabízíme návod na domácí výrobu
projít na článekJavorový sirup vyniká především chutí, která je výrazná, ořechovo-medová, a buď si ji zamilujete, nebo javorový sirup opravdu nebude nic pro vás. Na rozdíl od cukru obsahuje pouze 65 % sacharózy (bílý cukr obsahuje 99 %). A právě tento fakt činí javorový
projít na článekČerný bez je jednou z nejoblíbenějších bylin našeho lidového léčitelství. Jeho keře se u nás dají nalézt snad všude, roste na stráních a okrajích lesa, u polí a luk, v parcích, u cest a podobně. Kvete na přelomu května a června a jeho plody dozrávají v zá
projít na článekSirup z jehličí posiluje náš organismus a je doslova jarním životabudičem. Mladé výhonky jehličí byly vyžívány stovky let a obsahují řadu užitečných látek od vitamínu C až po některé minerály a silici. Nejčastěji se používají ve formě sirupu, ale zázraky
projít na článekI když nepochází z našich krajů je zázvor neocenitelným pomocníkem při léčbě nachlazení a dalších souvisejících nemocí. Nejčastěji ho známe v podobě zázvorového čaje, ale recept na zázvorový sirup není také vůbec složitý, a za vaši námahu vás odmění snadn
projít na článek