Javorový sirup

Javorový sirup vyniká především chutí, která je výrazná, ořechovo-medová, a buď si ji zamilujete, nebo javorový sirup opravdu nebude nic pro vás. Na rozdíl od cukru obsahuje pouze 65 % sacharózy (bílý cukr obsahuje 99 %). A právě tento fakt činí javorový sirup zdravější než bílý cukr. Vedle sacharózy obsahuje také fruktózu, která se přirozeně vyskytuje například v ovoci. Javorový sirup však není vhodný pro lidi nemocné diabetem! V obchodech najdete nejčastěji 3 druhy (v Kanadě rozlišují dokonce 4 druhy) javorového sirupu, které jsou označovány písmeny A, B, C (a D).

projít na článek

Sirup z černého bezu

Bez černý je skvělým přírodním pomocníkem při nachlazení. Vyrobit si můžete domácí bezový sirup. Při správném skladování v chladu navíc vydrží sirup i několik měsíců. Ingredience: Bezové květy 2 kg cukru 2 citróny 1 pomeranč 2 litry vody (z kohoutku přev

projít na článek

Sirup z jehličí

Sirup z jehličí posiluje náš organismus a je doslova jarním životabudičem. Mladé výhonky jehličí byly vyžívány stovky let a obsahují řadu užitečných látek od vitamínu C až po některé minerály a silici. Nejčastěji se používají ve formě sirupu, ale zázraky

projít na článek

Recept na zázvorový sirup

I když nepochází z našich krajů je zázvor neocenitelným pomocníkem při léčbě nachlazení a dalších souvisejících nemocí. Nejčastěji ho známe v podobě zázvorového čaje, ale recept na zázvorový sirup není také vůbec složitý, a za vaši námahu vás odmění snadn

projít na článek

Uměla sladidla a ochucovadla

Současná společnost trpí kvůli své lásce k cukru. Proto vědci vyvinuli syntetická umělá sladidla a ochucovadla. Tato umělá sladidla nám mohou přinášet stejnou radost jako cukr, a navíc jsou bez kalorií a podle výzkumů nezpůsobují nebezpečné účinky vzhlede

projít na článek

Skvělý recept na rýmovníkový sirup

Také už doma řešíte první podzimní rýmičky či virózy? U nás se postupně vystřídala „chrchlající“ všechna vnoučata. Určitě zafungoval návrat do dětského kolektivu (prakticky po roce) a návazné promořování. Další je sezonní „přelaďování“ do podzimu, tedy z

projít na článek