Sirup z jehličí

Sirup z jehličí posiluje náš organismus a je doslova jarním životabudičem. Mladé výhonky jehličí byly vyžívány stovky let a obsahují řadu užitečných látek od vitamínu C až po některé minerály a silici. Nejčastěji se používají ve formě sirupu, ale zázraky dokážou i v kulinářské praxi.

projít na článek

Javorový sirup

Javorový sirup vyniká především chutí, která je výrazná, ořechovo-medová, a buď si ji zamilujete, nebo javorový sirup opravdu nebude nic pro vás. Na rozdíl od cukru obsahuje pouze 65 % sacharózy (bílý cukr obsahuje 99 %). A právě tento fakt činí javorový

projít na článek

Recept: Sirup ze smrkového jehličí

Tento zázračný lék znaly již v dávných dobách naše milované babičky. Moje první vzpomínka na tuhle nazlátlou slaďoučkou tekutinu pochází právě z chaty prarodičů, nedaleko Písku, kde jsem trávil velkou část svého dětství. A nyní je ten správný čas na jeho

projít na článek

Sirup z černého bezu

Bez černý je skvělým přírodním pomocníkem při nachlazení. Vyrobit si můžete domácí bezový sirup. Při správném skladování v chladu navíc vydrží sirup i několik měsíců. Ingredience: Bezové květy 2 kg cukru 2 citróny 1 pomeranč 2 litry vody (z kohoutku přev

projít na článek

Recept na zázvorový sirup

I když nepochází z našich krajů je zázvor neocenitelným pomocníkem při léčbě nachlazení a dalších souvisejících nemocí. Nejčastěji ho známe v podobě zázvorového čaje, ale recept na zázvorový sirup není také vůbec složitý, a za vaši námahu vás odmění snadn

projít na článek

Džem a sirup z borovicových šišek

V průběhu jara a na samém začátku léta je borovice pro přírodní léčitelství opravdovým požehnáním. Nejdříve nám nabídne čerstvé výhonky a později, v průběhu května a června, také mladé zelené šišky. Obě tyto léčivé suroviny obsahují spoustu zdraví prospěš

projít na článek