Potřebujeme tyto suroviny: 1/2 kg mletého vepřového masa, 1/2 kg kysaného zelí, 6 brambor, 1 cibule, sádlo, sůl, pepř,drcený kmín Na sádle si zpěníme cibulku, přidáme mleté vepřové maso, sůl a koření a za stálého míchání maso lehce osmažíme. Snažíme se, aby se nám nevytvořily hrudky. Na dno římského hrnce rozložíme kysané zelí, přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme a zasypeme masem. Přikryté pečeme asi 1 hodinu při 180 °C. Před podáváním, nebo i v průběhu pečené můžeme vše zamíchat dohromady. Pro ty, kdož nemají římský hrnec, stačí brambory uvařit ve slupce do poloměkka a zapéct v normálním pekáči asi 20 minut.
Med z květů černého bezu není jen lahodnou pochoutkou, ale také přírodním pomocníkem v boji s řadou zdravotních potíží. A co je nejlepší? Můžete si ho připravit sami doma! Bezový med je skvělým způsobem, jak využít bohatou úrodu bezu, který roste téměř na
1 lžíce octa 50 ml vody 200 g cukru potravinářské barvivo (není nutné) V hrnci smícháme ocet, vodu a cukr a dáme vařit při střední teplotě.Postupně se hmota karamelizuje a hnědne. Uvedeme do varu a vaříme asi 3 minuty…
projít na článekLosos je báječná a přitom poměrně cenově dostupná pochoutka. K tepelné úpravě jej můžeme zakoupit buď zmrazeného, nebo čerstvého. U čerstvého masa dáváme bedlivý pozor na kvalitu. Pak ho můžeme podávat i v syrové úpravě, ale běžnější je jeho krátké vaření
projít na článekLangoše, oblíbená pochoutka známá ze stánkového prodeje, jsou původně maďarské smažené placky z kynutého těsta. Výraz langoš tedy pochází z maďarského slova láng, to znamená česky plamen, protože bylo zvykem, že se tyto placky opékaly nad plameny. Původně
projít na článekKOMENTÁŘ MICHALA BORSKÉHO | Dnešní auta obsahují desítky funkcí, která řidičům měla ulehčit život, ve skutečnosti ho ale spíše otravují. A přibývají další a další funkce. Jsme jako žába v hrnci se studenou vodou postaveném na sporák. Všechny ty údajně skv
projít na článek